Kepti smidrai su šonine keptuvėje

2022-06-29 Autorius WorldRecipes.lt

Kepti smidrai su šonine keptuvėje
Greita, originalu, sveika, paprasta ir labai skanu! Kepti smidrai (šparagai) su šonine keptuvėje paruošiami neįtikėtinai paprastai ir greitai. Tai puikus pasirinkimas sotiems pusryčiams. Virti kiaušiniai arba įprasta kiaušinienė puikiai dera su smidrais ir šonine! Pamėginkite pasigaminti jau šiandien!

Žalieji smidrai (arba šparagai) yra labai naudingi, juose yra daug vitaminų, vertingų mineralų, skaidulų, baltymų, kalcio, geležies ir vario.

Jei įmanoma, į savo racioną būtinai įtraukite šparagus, jie prisideda prie harmoningos organizmo veiklos, stiprina imunitetą ir padeda kovoti su žalingais laisvaisiais radikalais. Šparagai yra natūralus diuretikas, todėl stimuliuoja inkstų veiklą ir padeda atsikratyti edemos.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • smidrai (šparagai): 600 gramų
    • šoninė: 200 gramų
    • augalinis aliejus: pagal poreikį
    • mėgstami žalumynai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kaip kepti žaliuosius šparagus su šonine? Paruoškite visus recepte nurodytus ingredientus. Šparagus nuplaukite ir nusausinkite rankšluosčiu, kad pašalintumėte vandens perteklių.
  2. kepti smidrai su šonine keptuvėje - ingredientai
  3. 2. Nuo daigų nupjaukite kietus stiebus, kaip nuotraukoje. Jei turite jaunesnių, plonesnių šparagų, to daryti gali ir nereikėti.
  4. nupjauti kieti stiebai
    Reklama
  5. 3. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Jei norite, į verdantį vandenį įberkite žiupsnelį druskos, tačiau nepamirškite, kad šoninė pati savaime būna sūri, o toliau verdant šparagai gali tapti per sūrūs. Blanširuokite verdančiame vandenyje apie penkias minutes, tada įmeskite į ledinį vandenį.
  6. verdami smidrai
  7. 4. Atvėsusius smidrus išimkite iš šalto vandens ir palikite kurį laiką išdžiūti. Aplink juos apvyniokite plonas šoninės juosteles.
  8. smidrai su šonine
  9. 5. Keptuvėje įkaitinkite bekvapį augalinį aliejų. Kaip sužinoti, ar aliejus keptuvėje pakankamai karštas? Tai padaryti gana paprasta, įmerkite medinės mentelės kraštelį arba medinio dantų krapštuko galiuką į aliejų. Jei aplinkui atsiranda mažų burbuliukų, galite pradėti kepti.
  10. 6. Jei įmanoma, kepimui naudokite storadugnę keptuvę. Šparagus ir šoninę pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol šoninės juostelės paruduos. Retkarčiais apverskite, kad viskas iškeptų tolygiai.
  11. keptuvėje kepami smidrai su šonine
  12. 7. Patiekite su šviežiomis daržovėmis. Smidrai su šonine taip pat labai gerai dera su virtais arba keptais kiaušiniais.
  13. patiekti keptuvėje kepami smidrai su šonine
  14. 8. Rekomendacija: Daugiau smidrų receptų rasite: Smidrų receptai.
Kepti smidrai su šonine keptuvėje
Kepti smidrai su šonine keptuvėje
Kepti smidrai su šonine keptuvėje
Kepti smidrai su šonine ir sūriu
(3)
Paprasti, greiti ir lengvi vieno kąsnio užkandžiai šventėms
(4)
Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su vištiena
(20)