Keptas sluoksniuotos tešlos kumpio ir sūrio užkandis - pyragas

2024-02-11 Autorius WorldRecipes.lt

Keptas sluoksniuotos tešlos kumpio ir sūrio užkandis - pyragas
Užkandis, kuris idealiai tinka bet kuriuo paros metu, bet kokiai progai. Itin paprastai bei fantastiškai greitai pagaminamas. Pabandyk ir tu šį lengvą kepinį pasigaminti savo namuose. Žinoma, galite ir improvizuoti, dėti kokį tik norisi įdarą, bet man asmeniškai, šis paprastas kumpio bei sūrio derinys yra vienas skaniausių. Esu visiškai tikra, nepatikti tiesiog negali.

Beje, tokio tipo užkandžiai itin populiarūs Ispanijoje, nes ten jie negali išgyventi be kumpio, sūrio ir kokio nors batono. Jie be galo mėgsta kepti visokiausius tešlainius, tiek sausainius, bandeles, biskvitus ar įvairiausius batonus. Kiekvieno ispano namie kiekvieną dieną turi būti pakankamai duonos, ar bent kažkas miltinio. Tad šiandien atsivežkime dalelę Ispanijos ir į savo virtuvę.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šaldyta sluoksniuota tešla: 1 pakuotės
    • mėgstamas sūris: 4 lapelių
    • mėgstamas kumpis: 6-8 griežinėlių
    • sezamo sėklos
    • kiaušiniai: 1
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių, ant jo patieskite atšildytą sluoksniuotą tešlą.
  2. 2. Tuomet ant tešlos vidurio išilgai dėliokite kumpio riekeles, palikite maždaug 2 centimetrus nuo tešlos viršaus ir apačios ir maždaug 12 centimetrų iš šonų (matmenys priklausytų nuo turimos tešlos lapo dydžio), ant kumpio dėkite sūrio riekeles.
  3. Reklama
  4. 3. Tada ties išdėliotais kumpio ir sūrio kampais viršuje ir apačioje su peiliu įpjaukite (įpjaukite 4 kartus, tuos paliktus 2 centimetrus), įpjautus kraštus užlenkite ant sūrio, prispauskite.
  5. 4. Paskui išilgai viena kryptimi įpjaukite juosteles abiejose tešlos pusėse, likusius tešlos kampus išmeskite arba suformuokite mažą pyragėlį.
  6. 5. Juosteles dėliokite kaip pynutę - iš pradžių uždėkite vieną juostelę iš kairės, ją prispauskite, tada kitą iš dešinės, ir taip visą supinkite.
  7. 6. Kepinį aptepkite kiaušinio plakiniu su druska, apibarstykite sezamu.
  8. 7. Galiausiai kepkite maždaug 20 minučių iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
  9. 8. Pjaustykite ir lepinkitės!
4 rūšių kesadilijos keptos orkaitėje
(1)