Įdaryti vėjo krepšeliai su grybų įdaru

2023-09-29 Autorius WorldRecipes.lt

Įdaryti vėjo krepšeliai su grybų įdaru
Šiandien noriu pasidalinti fantastiškai pavykusiu užkandžiu, kuris patiks visiems grybų mėgėjais. Tai įdaryti vėjo krepšeliai su grybų įdaru. Juos ruošiau neseniai buvusiai šeimos šventei ir jie buvo tiesiog "nušluoti" nuo stalo paviršiaus, nors atrodė, kad jų priruošiau ganėtinai daug. Tikrai sulaukiau labai daug pagyrų. Tad drąsiai dalinuosi šiuo receptu ir su Jumis. Esu tikra, kad labai greitai juos pamėgsite ir gaminsite net ne vieną kartą. :)

Ingredientai

    • pienas: 125 mililitrų
    • vanduo: 125 mililitrų
    • sviestas: 100 gramų
    • druska: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 150 gramų
    • kiaušiniai: 4 (M dydžio)
    Įdarui:
    • įvairūs grybai: 800 gramų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 3 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • petražolės
    • krapai
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į puodą supilame pieną bei vandenį.
  2. 2. Įberiame druską bei įdedame sviestą. Nuolatos maišydami kaitiname iki kol sviestas ištirps.
  3. Reklama
  4. 3. Suberiame miltus bei nuolatos maišydamos mediniu šaukštu kaitiname tol, kol tešla sulips į gniutulą bei atšoks nuo puodo dugno. Atvėsiname.
  5. 4. Tada mediniu šaukštu vieną po kito įmaišome kiaušinius (pirma į tešlą įmaišome vieną kiaušinį ir tik po to įmušame kitą).
  6. 5. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
  7. 6. Konditeriniu švirkštu išspaudžiame ~35 nedidelius, maždaug graikiško riešuto dydžio rutuliukus.
  8. 7. Kepame ant vidurinio įtvaro maždaug 25 min, kol dailiai pagels. Iš šio kiekio pavyksta iškepti maždaug 70 vėjo krepšelių.
  9. 8. Įdaras: Grybus smulkiai supjaustome bei apkepame keptuvėje su sviestu ir aliejumi.
  10. 9. Tada kai grybų skystis išgaruos, sudedame svogūnus bei kepame maždaug 5-7 minutes. Pagardiname druska bei pipirais.
  11. 10. Sudedame smulkiai supjaustytas petražoles bei krapus, bei įspaudžiame česnaką. Kepame maždaug 2-3 minutes.
  12. 11. Sudedame grietinę, gerai išmaišome bei kepame dar maždaug 2-3 minutes.
  13. 12. Atvėsiname bei smulkiai sukapojame peiliu. Prieš patiekdami vėjo krepšelius įpjauname bei įdedame įdarą.
  14. 13. Patiekiame ir skanaujame!
Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems
(3)