Užkandėlė su keptu moliūgu, spanguolėmis, riešutais ir rikota

2024-03-13 Autorius WorldRecipes.lt

Užkandėlė su keptu moliūgu, spanguolėmis, riešutais ir rikota
Tokie neįprasti ir labai skanūs mini sumuštiniai su keptu moliūgu, rikota, spanguolėmis ir graikiniais riešutais. Jų pirmą kartą paragavau pas draugę per vienų Naujųjų metų vakarėlį prie vyno ir man labai patiko. Ir tada draugės išsiklausinėjau recepto, nes sakiau, kad ir pati privalau šitaip pasigaminti. Tad nuo tos dienos ir savo virtuvėje ruošiu šį nuostabų užkandį, kuriuo mėgaujasi visi, ne tik aš. O šiandien pasigaminkite ir Jūs. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • moliūgų Butternut squash: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • balzaminio acto: 2 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kalendros: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • rikotos: 0,5 indelio (~100 gramų)
    • spanguolių: 1 saujelės (džiovintų arba šaldytų)
    • graikinių riešutų: 1 saujos
    • balzamiko kremo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia moliūgą supjaustykite plokščiais gabaliukais.
  2. 2. Tada sumaišykite marinatą iš aliejaus, balzaminio acto, prieskonių ir česnako.
  3. Reklama
  4. 3. Apvoliokite moliūgą pasiruoštame marinate, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol apskrus (apie 15-20 minučių).
  5. 4. Rikotą išsukite su trupučiu druskos.
  6. 5. Džiovintas spanguoles užmerkite maždaug 5 minutėms į karštą vandenį.
  7. 6. Moliūgo gabaliukus užtepkite rikota, ant viršaus dėkite kelias spanguoles ir graikinio riešuto puselę.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!