Užkandis: Agurkų ir rūkytos lašišos "šulinėliai" su ryžiais ir ikrais

2021-02-03 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Užkandis: Agurkų ir rūkytos lašišos "šulinėliai" su ryžiais ir ikrais
Jeigu Jūsų namuose užsiliko virtų ryžių, tai nuostabi proga pasigaminti tobulų užkandžių su rūkyta lašiša. Jeigu virtų ryžių neturite, tai būtinai rekomenduoju jų išsvirti vien dėl šio recepto. Darbo visai mažai, o skonis tikrai fantastiškas. Labai drąsiai tinka ir šventiniam stalui.

Ingredientai

    • ilgavaisiai agurkai: 1
    • virti ryžiai: 200 gramų
    • rūkyta lašiša: 150 gramų
    • ikrai: 2 šaukštų
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia, jei neturite užsilikusių virtų ryžių, tai juos išsivirkite.
  2. 2. Išvirtus ryžius atvėsinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada ryžius sumaišykite su druska (dėkite pagal savo skonį).
  5. 4. Tuomet agurką supjaustykite plonomis juostelėmis ir nusausinkite.
  6. 5. Iš agurkų susukite "šulinėlį" ir dėkite druska pagardintus ryžius. Paspauskite su šaukšteliu.
  7. 6. Ant viršaus dėkite griežinėliais supjaustytą lašišą. Papuoškite ikrais. Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Grybų užkandėlė
(2)