Avinžirnių ir avokado užtepėlė

2022-05-10 Autorius WorldRecipes.lt

Avinžirnių ir avokado užtepėlė
Ar kada bandėte gaminti patiekalus su asafetida? Man tai buvo atradimas, tai ingredientas, kuris ajurvedinėje virtuvėje keičia česnaką ir svogūną. Šis ingredientas palengvina ankštinių įsisavinimą! Bet jeigu nesate šios virtuvės puoselėtojas, galite drąsiai šioje avinžirnių ir avokado užtepėlėje naudoti česnaką ir svogūną. 

Ingredientai

    • avinžirniai: 200 gramų
    • avokadai: 1
    • sezamo sėklos: 2 valgomųjų šaukštų
    • petražolės: 1 saujelės (arba kitų mėgstamų žalumynų)
    • druska
    • pipirai
    • česnakas ir svogūnas pagal skonį (arba asafetida)
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Avinžirnius išmirkykite vandenyje 12 valandų arba tiesiog palikite mirkti per naktį.
  2. 2. Po to avinžirnius išvirkite.
  3. Reklama
  4. 3. Aliejuje apkepinkite sezamo sėklas.
  5. 4. Tada sudekite avinžirnius, nuluptą ir pjaustytą avokadą, druską, pipirus, svogūnus ir česnaką (arba asafetidą), petražoles, kepintą sezamą į turimą smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  6. 5. Pasiruoštą užtepėlę tepkite ant duonos ir skanaukite!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
Veganiška trinta moliūgų ir lęšių sriuba
(2)
Avinžirniai su burokėliais ir feta sūriu
(1)
Skrebučiai arba krutonai
(2)
Baklažanų suktinukai su riešutais
(10)
Nesaldus moliūgų pyragas su sūriu
(1)