1. Paruošiame plikytą tešlą: Puode užviriname pasūdytą vandenį su sviestu, kaitiname iki sviestas pilnai išsilydys.
2. Kai vanduo užvirs, vienu ypu suberiame miltus bei mediniu šaukštu greitai išmaišome, iki masė pradės atšokinėti nuo kaitinimo indo sienelių ir sušoks į gabalą.
Reklama
3. Tuomet tešlą perdedame į kitą indą bei įmaišome po vieną kiaušinį (kiaušinį reikia labai gerai įmaišyti, tik paskui dėti kitą ir vėl įmaišyti).
4. Pagardiname maltais pipirais ir maltu muskato riešutu.
5. Sutarkuojame fermentinį sūrį, suberiame į tešlą, gerai išmaišome.
6. Po to virto kumpio griežinėlius supjaustome plonomis juostelėmis ir, sudėjusios į tešlą, gerai išmaišome.
7. Galite įberti šviežiai supjaustytų krapų arba kitų šviežių žolelių pagal savo skonį. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
8. Į keksiukų kepimo formas sudedame tešlos (pakabiname po didelį valgomąjį šaukštą) ir pastatome kepti 20-25 minutėms. Pyragėlių paviršius turi būti dailiai apskrudęs.
9. Iškepusius pyragėlius patiekiame iškart arba atvėsiname. Valgome kaip užkandį. Skanaus!
10. Rekomendacija: Daugiau pyragėlių su kumpiu receptų rasite: Pyragėliai su kumpiu.