Pikantiško skonio varškės spurgos su alyvuogėmis ir sūriu

2023-10-22 Autorius WorldRecipes.lt

Pikantiško skonio varškės spurgos su alyvuogėmis ir sūriu
Klasikinės varškinės spurgos tikriausiai yra itin mėgstamos visų, o šįkart, kiek sūresnės ir "susibendravusios" su alyvuogėmis, čiobreliais, raudonėliais, beveik tarsi pusseserė iš Italijos. Arba kosmopolitė, nes ir feta iš atkeliavo iš Graikijos, ir dar kietas sūris, šalių draugystė, o rezultatas tiesiog fantastiškas. Draugų vakarėliui arba pasilepinimui savaitgalį. Rezultatas pranoks lūkesčius, pažadu!

Ingredientai

    • varškė: 300 gramų
    • cukrus: žiupsnio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • raudonėlis: žiupsnio
    • rozmarinas: žiupsnio (arba čiobrelis)
    • kietasis sūris: 40 gramų
    • feta sūris: 30 gramų
    • kiaušiniai: 2 M dydžio
    • juodosios alyvuogės: 1 saujelės
    • miltai: 80 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 1 litro (virimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia varškę gerai ištrinkite su žiupsniu druskos ir cukraus.
  2. 2. Suberkite prieskonines žoleles ir įtrupinkite fetos sūrį bei įtarkuokite kietąjį sūrį.
  3. Reklama
  4. 3. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
  5. 4. Alyvuoges supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite ant keptuvės kelias minutes, kol pradeda spirgėti.
  6. 5. Suberkite alyvuoges į varškės masę ir išmaišykite.
  7. 6. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite, suberkite į varškę ir išmaišykite šaukštu. Tešla turėtų būti tiršta ir lipni, maišoma šaukštu, bet ne per skysta. Galite kiek palaikyti šaldytuve, kad pabrinktų.
  8. 7. Puode arba gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų.
  9. 8. Pasiruoškite darbo vietą: dubuo su varškine tešla, ir vandens dubenėlis, kad rankas ir šaukštą sudrėkintumėte.
  10. 9. Šlapiu šaukštu atkabinkite tešlos, drėgnomis rankomis suformuokite rutuliuką ir iškart meskite į karštus riebalus. Įmesta virti spurga turi greit išsiburbuliuoti į paviršių, tuomet aliejus gerai įkaitęs.
  11. 10. Virdamos spurgos apsiverčia pačios, bet galite ir puodą pasukinėti.
  12. 11. Verdame maždaug 2-3 minutes. Išgriebiame kiaurasamčiu ir dedame į popieriniais rankšluosčiais išklotą gilią lėkštę.
  13. 12. Patiekiame ir skanaujame!
Sūrio spurgos su jalapenu
(10)