Ožkų sūrio kamuoliukai su alyvuogėmis ir migdolų drožlėmis

2024-05-26 Autorius Samčio užrašai

Ožkų sūrio kamuoliukai su alyvuogėmis ir migdolų drožlėmis
Jeigu manęs kas kada paklaustų ir reikėtų atsakyti į klausimą, ką aš labiau mėgstu - ruošti užkandžius ar juos skanauti, nuoširdžiai nežinočiau ką atsakyti. Man tai būtų per daug sudėtingas pasirinkimas, į kurį vis dar nerandu atsakymo. Tikrai mėgstu abu vienodai - tiek ruošti, tiek skanauti. Ir mano geriausios draugės žino, kad atėjusios į svečius vien kava neapsiribos ir bus visada pavaišintos kokiu nauju, dar neragautu užkandžiu. Man labai įdomu išmėginti naujus, dar nebandytu derinius, maišyti įvairius skonius, eksperimentuoti. O vakar jas vaišinau jas dar vienu užkandžiu, kurį itin pamėgau ir dažnai pasigaminu tiesiog be progos - ožkų sūrio kamuoliukais su alyvuogėmis ir migdolų drožlėmis. Šiandien šį užkandį rekomenduoju pamėgitni ir Jums!

Beje, jeigu nemėgsta alyvuogių, jas galite pakeisti vynuogėmis. Migdolų drožles, jeigu norisi, galima pakeisti susmulkintomis pistacijomis.

Ingredientai

    • šviežias ožkos sūris: 400 gramų
    • natūralus jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų
    • migdolų drožlės: 5 valgomųjų šaukštų
    • malti baltieji pipirai: žiupsnelio
    • žalios alyvuogės: ~8

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sūrį sutrupiname į dubenį, įdedame jogurtą, beriame pipirus bei gerai išsukame. Jeigu mišinys gavosi per sausas, įdedame dar jogurto.
  2. 2. Tuomet drėgnomis rankomis formuojame kukuliukus į vidų įspausdamos po vieną alyvuogę.
  3. Reklama
  4. 3. Suformuotą kamuoliuką apvoliojame migdolų drožlėse.
  5. 4. Patiekiame ir skanaujame!
Ožkų sūrio kamuoliukai su alyvuogėmis ir migdolų drožlėmis