Graikiškas užkandžių padėklas

2024-05-09 Autorius WorldRecipes.lt

Graikiškas užkandžių padėklas
Toks užkandžių padėklas man asmeniškai tikrai nuostabus. Kaip itin didžiulei graikiškos virtuvės gerbėjai, tai tiesiog negali nepatikti... Įvairiausios užkandėlės: tzatziki padažas, salotų lapai, su žolelėmis pamarinuoti pomidoriukai, taip pat traškūs avinžirniai, saldžiųjų bulvių lazdelės, feta sūri ir česnakiniai pitos trikampėliai su sūriu. Tikrai labai mėgstu šitaip vakare pasitiekti sau ir šeimai prie kokio filmo arba net užsukus draugams. Susivalgo labai greitai!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Traškiems avinžirniams:
    • avinžirniai: 1 skardinės
    • prieskoniai (druska, pipirai, paprikos milteliai, kuminas, čili)
    • aliejus
    Marinuotiems vyšniniams pomidoriukams:
    • vyšniniai pomidorai
    • alyvuogių aliejus
    • balzaminis actas
    • druska
    • pipirai
    • bazilikas
    • raudonėlis
    • čili pipirų dribsniai
    • česnakas: 1 skiltelės
    Pitos trikampėliams:
    • pitos duonelės
    • alyvuogių aliejus
    • išspaustas česnakas
    • tarkuotas parmezano sūris
    Tzatziki padažui:
    • ilgavaisiai agurkai: 0,5
    • druska
    • graikiškas jogurtas: 400 gramų
    • pipirai
    • smulkintos žolelės (krapai, mėtos)
    • citrinos sultys:
    • česnakas: 1 skiltelės
    Saldžiųjų bulvių lazdelėms:
    • saldžiosios bulvės: 2
    • druska
    • pipirai
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Traškūs avinžirniai: Skardinę avinirnių nusunkite ir gerai nusausinkite (palikite išdžiūti ant popierinio rankšluosčio.
  2. 2. Tuomet kepkite iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje ant kepimo popieriaus.
  3. Reklama
  4. 3. Apkeptus sumaišykite su prieskoniais: druska, pipirais, paprikų milteliais, kuminu, kariu, čili ir pašlakstykite aliejumi.
  5. 4. Dar dėkite kepti į orkaitę maždaug 15 minučių.
  6. 5. Marinuoti vyšniniai pomidorai: Vyšninius pomidorus palaikykite maždaug 60 minučių alyvuogių aliejuje, sumaišytu su balzaminiu actu, druska, pipirais, bazilikais, raudonėliais, vos vos čili pipirų dribsnių bei išspausta česnako skiltele .
  7. 6. Pitos trikampėliai: Pitos duoneles supjaustykite trikampiais, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  8. 7. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, išspaustu česnaku ir šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio.
  9. 8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
  10. 9. Tzatziki padažas: Pusę ilgavaisio agurko perpjaukite išilgai perpus ir išskobkite sėklas.
  11. 10. Tada stambiai sutarkuokite, pabarstykite druska ir palikite agurkus ant sietelio, kad nuvarvėtų kuo daugiau vandens (retkarčiais pamaišykite, laikykite sietelyje kuo ilgiau - galite ir kelias valandas).
  12. 11. Tuomet 400 gramų graikiško jogurto sumaišykite su druska, pipirais, susmulkintomis žolelėmis (krapais, mėtomis), įspauskite citrinos sulčių ir česnako skiltelę.
  13. 12. Po to sudėkite nusausintus agurkus ir išmaišykite.
  14. 13. Saldžiųjų bulvių lazdelės: Saldžiąsias bulves nulupkite, supjaustykite lazdelėmis ir iškepkite orkaitėje su druska, pipirais ir aliejumi.
  15. 14. Patiekite viską padėkle arba pasirinktojė lėkštėje ir skanaukite!
Traškūs triušienos gabalėliai su saldžiarūgščiu padažu
(3)
Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su daržovėmis ir pievagrybiais
(6)