Užkandis: Vištienos spurgos su aitriu razinų padažu

2020-04-18 Autorius Santa Maria

Užkandis: Vištienos spurgos su aitriu razinų padažu
Neįprastos spurgos iš vištienos, jos apvoliotos sezamų sėklose. Idealiai tinka kaip nuostabus užkandis. Spurgas patiekiame kartu su namuose ruoštu aitriu razinų padažu. Skanumėlis!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Vištienos spurgoms:
    • malta vištiena: 300 gramų
    • Santa Maria Aitriųjų paprikų dribsniai: 1 arbatinio šaukštleio
    • sezamo sėklos: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • džiūvėsėliai: 100 mililitrų
    • rapsų aliejus: 200 mililitrų
    • svogūnų laiškai
    Padažui:
    • Santa Maria Kajeno aitriosios paprikos: 2 arbatinių šaukštelių
    • razinos: 200 mililitrų
    • vanduo: 200 mililitrų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnų laiškai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Patarimas prieš gaminant: Vištieną susimalkite namuose savo virtuvėje, nes su pirktiniu faršu rezultatas nebūna toks geras.
  2. malamas vištienos faršas
  3. 2. Vištienos spurgos: Sumaišome maltą vištieną su supjaustytais žaliaisiais svogūnais, susmulkintais česnakais, aitriųjų paprikų dribsniais bei druska.
  4. Reklama
  5. 3. Iš gauto mišinio suformuojame mažus rutuliukus.
  6. 4. Lėkštėje sumaišome sezamų sėklas ir džiūvėsėlius.
  7. 5. Pamirkome rutuliukus lengvai suplaktame kiaušinyje bei apvoliojame sezamų ir džiūvėsėlių mišinyje.
  8. 6. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitiname aliejų.
  9. 7. Po kelis rutuliukus kepame karštame aliejuje maždaug 2-3 minutes, kol gražiai apkepa.
  10. 8. Tada nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  11. 9. Padažas: Razinas užverdame prikaistuvyje. Sumažiname temperatūrą ir verdame maždaug 2-3 minutes, kol razinos suminkštėja.
  12. 10. Sudedame likusias sudedamąsias dalis, išskyrus svogūnų laiškus, ir maišome padažą, kol taps vientisas.
  13. 11. Padedame į šalį.
  14. 12. Smulkiai supjaustome svogūnėlius ir įmaišome į padažą.
  15. 13. Pabarstome druska ir paliekame padažą atvėsti.
  16. 14. Po to vištienos spurgas patiekiame su padažu ir skanaujame!
  17. 15. Patarimas: Prie tokių vištienos užkandžių galite rinktis ir kitą mėgstamą padažą. :)
  18. 16. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Traškūs triušienos gabalėliai su saldžiarūgščiu padažu
(3)
Šoninės vyniotinis su malta kiauliena
(5)