Kiaušinių ir avokadų užtepas pagal Agnę Jagelavičiūtę

2019-10-27 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Kiaušinių ir avokadų užtepas pagal Agnę Jagelavičiūtę
Tai ganėtinai greitai pagaminama ir labai soti avokadų ir kiaušinių užtepėlė. Ji gali būti tiek nuostabūs ir maistingi pusryčiai, tiek kaip idėja užkandžiams draugų susibūrimui. Patį receptą radau Agnės Jagelavičiūtės knygoje, tik ji ruošė tortiliją su tokiu įdaru. Aš pati pasirinkau pasigaminti tiesiog užtepą ir manau, kad nesuklydau, todėl rekomenduoju jį ir Jums.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2 (virti)
    • avokadai: 1
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės
    • krapai: 1 saujelės
    • petražolės: 1 saujelės
    • baziliko lapeliai: 1 saujelės
    • citrinos sultys: šlakelio
    • druska: žiupsnio
    • rausvieji pipirai: žiupsnio (naudoju "Schinus berries" iš "Druskos namai")

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsivirkite.
  2. verdami kiaušiniai
  3. 2. Tada juos nulupkite.
  4. nulupami virti kiaušiniai
  5. 3. Supjaustykite juos nedideliais gabaliukais.
  6. 4. Tuomet avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, šaukštu išskobkite minkštimą ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  7. 5. Avokadą apšlakstykite citrinos sultimis.
  8. 6. Tada baziliką, krapus bei petražoles pasmulkinkite.
  9. 7. Kiaušinius, avokadą ir žalumynus suberkite į vieną dubenį.
  10. 8. Maišykite su majonezu, pagardinkite druska bei rausvaisiais pipirais.
  11. 9. Nuostabi užtepėlė jau paruošta. Man pačiai ji gardžiausia tepama ant juodos duonos su sėklomis. Skanaus!
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
Sūrio spurgos su jalapenu
(10)