Žalia, visur labai žalia. Jeigu daugeliui ši spalva Lietuvoje asocijuojasi su viena krepšiniu, o tiksliau su viena komanda, tai aš šį kartą noriu pakalbėti apie avokadus. O tiksliau patarti tiems, kas pritrūko idėjų, ką iš jo galima pagaminti. Šiandien pasiūlysiu pasiruošti kreminę avokado užtepėlę su jogurtu bei česnaku. Ji paruošiama labai greitai ir gali tapti nuostabiu užkandžiu. Toks užkandis kiek primena
gvakamolę, bet gaunasi švelnesnis ir kremiškesnis. Man jis taip pat labai tinka kaip padažas prie kukurūzinių
tortilijų.
Jeigu dar nežinojote, tai gaminant ką nors su avokadu, reikia nepamiršt dviejų pagrindinių taisyklių: avokadas privalo būti itin gerai prinokęs (minkštas spaudžiant ir nuėmus galiuką šakelės, turite rasti žalią (ne salotinę arba rudą) spalvą) ir, kad jis nejuoduotų - privalu naudoti citrinos arba žaliosios citrinos sultis.