Lavašo suktinukai su rūkyta vištiena, feta sūriu ir spanguolėmis

2023-10-08 Autorius WorldRecipes.lt

Lavašo suktinukai su rūkyta vištiena, feta sūriu ir spanguolėmis
Jau pasakojau kaip pasigaminti labai skanius lavašo suktinukus su rūkyta vištiena, pomidorais ir sūriu. Jie tikrai susilaukė labai daug Jūsų pagyrų. O šį kartą kiek kitoks šventiškas įdaras - tiek savo spalvomis, tiek savo skoniu! Sodrus rūkytos vištienos skonis čia itin tinka ir puikiai dera su feta sūriu ir spanguolėmis. Tačiau jeigu norisi švelniau, galima rinktis ir virtą vištieną, bet aš itin rekomenduoju būtent rūkytą. Skaniausi šie lavašo suktinukai paruošiant juos iš vakaro, kad skoniai spėtų "susidraugauti", tad idealiai tinka ruošiantis šventei iš vakaro, jei kitą dieną nėra tiek daug laiko. Prieš patiekiant reikės tik išimti iš šaldytuvo ir supjaustyti porcijos dydžio gabaliukais. Tad imam receptą ir pradedam gaminti! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • lavašai: 1 (geria kuo tvirtesnis)
    • rūkytos vištienos šlaunelės: 1
    • kreminis sūris: 200 gramų (arba tepamas varškės sūrelis)
    • fetos sūris: 150 gramų
    • džiovintos spanguolės: 2 saujų
    • graikiniai riešutai: 1 saujos
    • svogūnų laiškai: pundelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia spanguoles, jeigu jos sausesnės, užmerkiame vandeniu valandai, po to nusausiname.
  2. 2. Tada vištieną atskiriame nuo kaulo (odos taip pat nenaudokite), mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais.
  3. Reklama
  4. 3. Riešutus šiek tiek pasmulkiname. Svogūnų laiškus smulkiai sukapojame.
  5. 4. Fetą sutrupiname ir sutriname su kreminiu sūreliu.
  6. 5. Jeigu norisi didesnių suktinukų gabaliukų, galima naudoti vientisą lavašo gabalą, jeigu mažesnių - lavašą galima perpjauti pusiau arba į keturias dalis.
  7. 6. Tada visą lavašo plotą ištepame fetos ir kreminio sūrelio mišiniu.
  8. 7. Tolygiai paskirstome vištieną, spanguoles, riešutus ir svogūnų laiškus.
  9. 8. Lavašą kuo standžiau susukame.
  10. 9. Tuomet standžiai įvyniojame į maistinę plėvelę (arba maišelį), rankomis dar švelniai apspaudome, kad būtų tvirtesnis.
  11. 10. Lavašą kelioms valandoms (galite ir visai nakčiai) dedame į šaldytuvą.
  12. 11. Prieš patiekdami išimame iš plėvelės ir supjaustome riekelėmis. Skanaujame!
Vieno kąsnio ruginiai krepšeliai su menkės ikrais
(3)
Traškūs triušienos gabalėliai su saldžiarūgščiu padažu
(3)
Krabų lazdelės tešloje
(133)