Tiems kas mėgsta jūros gėrybes, tokie skrudinti kalmarų žiedai nuostabus pasirinkimas vakarėliui su draugams. Traškūs kalmarų žiedai su skaniu padažu niekada nepalieka abejingų. :)
1. Pradžioje kambario temperatūros kalmaro file ganėtinai gerai nusausiname su popieriniu rankšluoščiu bei supjaustome nestorais žiedais.
2. Tuomet dubenyje sumaišome miltus su kajeno pipirais, druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską ganėtinai gerai išmaišome.
Reklama
3. Po to kitame dubenyje lengvai paplakame kiaušinio baltymus.
4. Tada merkite kalmaro žiedą į baltymų plakinį, paskui į miltų mišinį bei kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Dedame ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
5. Taip pat iškepame čili pipirus bei citriną.
6. Patiekiame su iš išvardintų ingredientų paruoštu padažu - sumaišome viską tarpusavyje. Skanumėlis!
7. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Arunas Visgaudis
Geriau malti nei trinti o padažui kiekvieno po biški: šaukšta jogurto naturalaus. Majonezo pamidoro padažo. Krapai česnakai garstyčiu šaukštelis druskyte. O šeip skanu labai ir vaikam ir suaugusiems
Atsakyti
Arunas Visgaudis
Atsakyti