Salotos su krevetėmis, pistacijomis ir avokadais

2021-03-12 Autorius Oditėlės blogas

Salotos su krevetėmis, pistacijomis ir avokadais
Man pačiai šviežios krevetės yra kažkas pasakiško. Atrodo, kad galėčiau jas valgyti ir valgyti. Gal kartais ir šiokia tokia prabanga, bet gi kartas nuo karto save palepinti būtina. Šį kartą tokios salotos, kuriose naudosime pistacijas. Nustebsite, bet jos čia idealiai tinka. Receptas, kurį norėsis kartoti dar ne vieną kartą!

Ingredientai

    • šviežios krevetės: 2 saujų
    • prinokę avokadai: 2
    • pomidorai: 2
    • špinatų lapeliai: 1 saujos
    • skrudintos pistacijos: 1 saujos
    • graikinis jogurtas: 6 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 6 valgomųjų šaukštų (+ 2 kepimui)
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves supjaustome ir sudedame į lėkštę.
  2. 2. Įkaitiname aliejų keptuvėje.
  3. aliejus įkaitintas keptuvėje
    Reklama
  4. 3. Krevetes apkepame keptuvėje, tuo pačiu pagardindami druska bei juodaisiais pipirais.
  5. 4. Tada jogurtą sumaišome su aliejumi, citrinos sultimis, druska bei juodaisiais pipirais.
  6. 5. Daržoves pagardiname jogurtiniu padažu, ant viršaus sudedame keptas krevetes ir užberiame pistacijas. Skanaus!
  7. krevečių salotos su daržovėmis, pistacijomis ir avokadais
  8. 6. Pastebėjimas: Šį kartą gamindama per klaidą pamiršau nusipirkti jogurto, tad iškepusias krevetes apšlaksčiau citrinos sultimis. Prieš patiekdama ant salotų užpyliau alyvuogių aliejaus. Buvo vis tiek super skanu.
Krevetės graikiškai: pomidoruose su feta sūriu
(2)
Marinuoti aštuonkojai
(1)
Krevečių kokteilis su padažu
(1)
Kokosu ir cinamonu orkaitėje užkeptos krevetės
(1)
Midijos su salierais grietinės padaže - pagal Gordon Ramsay
(3)