Krevečių kokteilis su padažu

2024-06-10 Autorius WorldRecipes.lt

Krevečių kokteilis su padažu
Aš esu didžiulė įvairiausių jūros gėrybių patiekalų mėgėja. Ir kai tik pamačiau šį receptą su krevetėmis, iškart žinojau, kad mūsų draugių "vakarėliui" turiu pagaminti. Ir būtent tai padariau ir patiekiau kaip užkandį. Susivalgė labai greitai. Tikrai kartosiu, rekomenduoju ir Jums!

Aš šį kokteilį gaminau su krevetėmis sūryme, jei ir Jūs jas naudosite - jas reikia tik nukošti, bet jei naudosite šaldytas ar šviežias - jas reikia apvirti maždaug 5 minutes pasūdytame vandenyje su krapų šakele ir keliais citrinos griežinėliais.

Ingredientai

    • Iceberg salotų: 2 lapų
    • krevečių sūryme: 200 gramų
    • majonezo: 3 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • saldaus čili padažo: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • maltos saldžiosios paprikos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kario: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • cukraus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sulčių: 1 arbatinio šaukštelio
    • krapų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje salotas pasmulkinkite ir dėkite į salotines (kad būtų gaiviau, aš dar įpjausčiau mažą šviežią agurkėlį, bet tai nėra būtina).
  2. 2. Padažui sumaišykite majonezą ir kitus padažus, pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir kitais prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Dėkite gausiai padažo ant salotų lapų.
  5. 4. Tada viršuje paskleiskite krevetes ir papuoškite - krapų šakele, citrinos griežinėliu.
  6. 5. Šalia itin tinka atšaldytas baltas vynas ir česnakiniai baltos duonos skrebučiai. Skanaus!
Tradicinės itališkos aštuonkojo salotos
(3)
Sushi (kitaip)
(1)
Krevečių troškinys su morkomis ir ryžiais
(1)