Kokosų piene, česnakuose ir sojos padaže marinuotų krevečių vėrinukai

2024-04-13 Autorius WorldRecipes.lt

Kokosų piene, česnakuose ir sojos padaže marinuotų krevečių vėrinukai
Šiandien pristatau savo be galo tobulą, itin skanių pietų receptą, kuris tikrai patiks visiems jūrų gėrybių mėgėjams, o ypatingai tiems, kurie labai mėgsta krevetes. Labai paprastai paruošiama, o gaunasi geriau nei gerai. Toks marinatas krevetėms iš kokosų pieno, česnakų ir sojų padažo labai tinka krevetėms. O vėrinukai-iešmeliai visada gražiai atrodo ant stalo ir net primena mums taip mėgstamus šašlykus. ;)

Man tokias krevetes labai gardu patiekti su virtais ryžiais bei mėgstamomis salotomis, bet galite garnyrą rinktis pagal save.

Ingredientai

    • laimo vaisiai: 1
    • kokosų pienas: 100 mililitrų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • aitriosios paprikos granulės: žiupsnelio
    • sojos padažas: 2 šaukštų
    • krevetės: 800 gramų
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį
    • alyvuogių aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dubenyje sumaišome kokosų pieną, išspaustus česnakus, paprikos granules, sojos padažą, laimo sultis ir nutarkuotą laimo žievelę.
  2. 2. Tada sudedame krevetes be kevalų bei išmaišome, kad krevetės pasidengtų paruoštu marinatu.
  3. Reklama
  4. 3. Dedame dubenį maždaug 60-iai minučių į šaldytuvą, kad krevetės pasimarinuotų.
  5. 4. Po to ant medinių iešmelių suveriame šaldytuve pastovėjusias krevetes.
  6. 5. Keptuvėje įkaitiname aliejų bei sudedame krevečių iešmelius.
  7. 6. Kepame maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės ant lengvos ugnies.
  8. 7. Patiekiame ir skanaujame!
Krevetės su čili ir kokosų pienu 🍤
(1)
Kalmarų kotletai
(5)
Traškiai kepti kalmarai orkaitėje
(1)