Įdaryti baklažanai su pomidorų, mocarelos ir ančiuvių įdaru

2024-01-29 Autorius WorldRecipes.lt

Įdaryti baklažanai su pomidorų, mocarelos ir ančiuvių įdaru
Išmėginau dar vieną labai įdomų ir nustebinusį baklažanų receptą su ančiuviais. Gavosi gan sūrokas pikantiško skonio įdaras, gali būti, kad  kitą kartą gamindama aš ančiuvių nesmulkinčiau - tiesiog išdėliočiau juostelėmis, gal taip būtų net skaniau... Bet tie džiūvėsėliai su pomidorais - tiesiog idealiai sudera tarpusavyje. Labai labai patiko!

Jei ančiuvių nedėsite visai, manau, kad gautųsi irgi itin skanus vegetariškas patiekalas.

Prie šių baklažanų aš dar patiekiau avokadų salotas su raudonaisiais svogūnais, bet tai nėra būtina.

Ingredientai

    • baklažanų: 1
    • pomidorų: 2
    • svogūnų: 0,5
    • česnako: 2 skiltelių
    • ančiuvių: 4
    • džiūvėsėlių: 2 valgomųjų šaukštų
    • mocarelos: 1 rutuliuko
    • baziliko
    • raudonėlio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažaną kuo daugiau išskaptuokite ir minkštimą susmulkinkite.
  2. 2. Pakepinkite alyvuogių aliejuje kartu su susmulkintais svogūnais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet įspauskite česnako skilteles, nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus.
  5. 4. Pagardinkite prieskoniais (tik su druska nepersistenkite, nes dar dėsime ančiuvius) ir troškinkite ant nedidelės kaitros.
  6. 5. Tuomet baklažanų puseles sutepkite aliejumi ir dėkite į kepimo indą.
  7. 6. Ančiuvius pasmulkinkite ir sumaišykite su pomidorų įdaru.
  8. 7. Įdėkite džiūvėsėlių, prikimškite baklažanų puseles, ant viršaus užtarkuokite mocarelos sūrio.
  9. 8. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  10. 9. Patiekite ir skanaukite!
Cukinijų "laiveliai" su krevetėmis
(5)
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
(2)
Midijų sriuba su grietinėle, morkomis ir kukurūzais
(1)