Midijų sriuba su grietinėle, morkomis ir kukurūzais

2023-03-23 Autorius WorldRecipes.lt

Midijų sriuba su grietinėle, morkomis ir kukurūzais
Dar labai prisimenu tuos laikus, kai tikrai nemėgau jūros gėrybių - tik krevetės buvo išimtis. Bet geras pusmetis, praleistas Prancūzijoje su Erasmus programa, gerokai ir ilgam pakeitė "skanu" sąvoką mano gomuriui ir akims. Nuo to laiko jūros gerybės mano šeimoje yra valgomos bent kartą savaitėje. O dar labiau pamilau visiškai neįprastą midijų sriubą su grietinėle, morkomis ir kukurūzais. Skamba keistai? Man ir iš pradžių toks derinys skambėjo keistai, bet dabar galėčiau šitaip valgyti ir valgyti. Šiandien tai rekomenduoju padaryti ir Jums. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šaldytos midijos: 400 gramų (be kiautukų)
    • morkos: 2-3
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • konservuoti saldieji kukurūzai: 100 gramų
    • kininės salotos: ~100-150 gramų
    • 35% riebumo grietinėle: 200 mililitrų
    • sviestas: ~20-30 gramų
    • pipirai
    • druska
    • petražolės, kalendra ir krapai (naudoju šaldytus)
    • saldžiosios paprikos milteliai
    • muskatas
    • ciberžolė
    • džiovintas žagrenis
    • vanduo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sudorokite svogūną ir česnaką: nulupkite, susmulkinkite ir apkepinkite svieste.
  2. 2. Morkas supjaustykite smulkiais kubeliais ir dėkite į keptuvę šalia svogūno ir pamaišydami apkepkite, kol pradeda minkštėti - jeigu gabaliukai nedideli tai nutinka ganėtinai greitai.
  3. Reklama
  4. 3. Kininę salotą susmulkinkite kaip įmanoma smulkiau ir dėkite į keptuvę.
  5. 4. Tada jau imkite midijas. Jeigu naudojamos šaldytos, rekomenduočiau laikytis atšildymo instrukcijos ir prieš gaminant, nakčiai iš kameros perkelti į šaldytuvą, ar bent keletui valandų prieš gaminimą palaikyti kambario temperatūroje. Žinoma, galite jas dėti ir iškart į keptuvę, bet atitirpus likęs skystis nieko gero tikrai nepriduoda, o ir pati midijų mėsa tada kažkaip gaunasi labiau guminė.
  6. 5. Sudėkite midijas, viską pamaišykite ir po minutės arba dviejų, jau pilkite grietinėlę ir berkite kukurūzus. Sudėkite žoleles ir prieskonius. Žagrenis - suteikia rūgštumą, kuris su jūros gėrybėms neapsakomai gerai dera.
  7. 6. Dar kelias minutes viską troškinkite, kol grietinėlė užvirs ir ims vos vos tirštėti.
  8. 7. Šioje vietoje jau galite viską patiekti kaip troškinį, tačiau aš savo šeimoje labiau mėgstu patiekti kaip sriubą.
  9. 8. Jeigu gaminate ir Jūs kaip sriubą - prieskonių galima naudoti truputį didesnėmis proporcijomis. Tad sriubai, kai paruošite troškinį, įmaišykite karšto, ką tik užvirusio vandens. Kiekis - pagal norimą tirštumą, bet kad troškinį su dideliu kiekiu padažo paverstumėte sriuba, reikia mažiausiai 200-400 mililitrų.
  10. 9. Į tokią sriubą labai tinka ir ryžių makaronai. Tik juos išverdame atskirai ir į sriubą dedame jau išvirusius - verdant sriuboje tos papildomos 5 minutės midijų minkštumui ir skoniui bus pražūtingos... Skanaus!
  11. 10. Pastebėjimas: YouTube radau dar vieną midijų receptą (anglų kalba), kuris labai patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau midijų receptų rasite: Midijų receptai.


Irena

Gaminau viską lygiai taip, tik be morkų, nes pamiršau jų nusipirkti. Buvo labai skanu. Tikrai netikėjau, kad tik kukurūzai, bet puikiai derėjo. :)
Atsakyti
Midijų sriuba su grietinėle, morkomis ir kukurūzais
Keptų krevečių salotos Kūčioms su apelsinais
(1)
Orkaitėje keptos užkandėlės su krevetėmis
(8)