Midijos su vynu ir konservuotais pomidorais

2021-04-20 Autorius WorldRecipes.lt

Midijos su vynu ir konservuotais pomidorais
Man asmeniškai vienos iš pačių mėgstamiausių jūros gėrybių yra midijos. Jau senokai jas gaminau namuose ir nusprendžiau, kad pats laikas pasisukioti savo virtuvėje ir pasigaminti tobulą midijų patiekalą iš visai nedaug ingredientų. O jas pagaminti tikrai paprasta. Svarbiausia šiame patiekale yra rinktis šviežias midijas, tada jis niekada nenuvils. 

Aš šį patiekalą patiekiu su bagete, bet galite rinktis ir mėgstamas bulvytes. 

Nuo tokio kiekio pavalgys trys alkani arba keturi mažiau alkani žmonės.

Ingredientai

    • šviežios midijos: 1 kilogramo
    • baltas sausas vynas: 1 taurės
    • konservuoti pomidorai: dviejų trečdalių skardinės
    • svogūnai: 1
    • česnakas: pagal skonį
    • rozmarinas
    • druska
    • pipirai
    • bagetės (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia visas midijas perrenkame, atsidariusias arba suskilusias išmetame. Jeigu midija yra prasivėrusi, pirmiausia, ją reiktų kelis kartus stuktelti į stalą - ji šitaip turėtų užsidaryti. Jeigu neužsidaro - metame lauk.
  2. 2. Tada midijų kiautus kruopščiai nuplauname.
  3. 3. Nugremžiame su peiliu. Taip pat ištraukiame barzdas (tamsūs "plaukeliai" ties kriauklių sujungimu. Juos tiesiog ištraukiame, prilaikydami pirštu ir peiliu). Sunkiausias darbas gaminant šį patiekalą jau padarytas, tad judame toliau!
  4. 4. O toliau, reikia pasiruošti sultinį/padažą. Smulkiai supjaustome svogūną ir sukapojame česnaką.
  5. 5. Puode, ant nedidelės kaitros pakepiname svogūną tol, kol šis suminkštės, tada sudedame česnaką, dar pakepiname maždaug 60 sekundžių, pilame vyną ir konservuotus pomidorus, kartu su skardinėje buvusiomis sultimis (jeigu jūsų turimi pomidorai nesmulkinti - juos supjaustome).
  6. 6. Taip pat dedame rozmariną, pipirų ir druskos pagal savo skonį. Leidžiame sultiniui užvirti ir vynui šiek tiek nugaruoti, tada, galite padidinti kaitrą ir suversti midijas.
  7. 7. Puodą uždengiame dangčiu ir leidžiame virti maždaug 6 minutes - šitiek turėtų užtekti midijoms atsidaryti. Kartas nuo karto viską pamaišyti, kad jos tolygiai išvirtų.
  8. 8. Jeigu vis dar matote užsidariusių midijų - paverdame truputį ilgiau.
  9. 9. Laužiame gabaliuką bagetės, mirkome ją į sultinį ir įsivaizduojame, kad midijos kriauklelė yra šaukštas padažui. Man asmeniškai skaniausia valgyti tiesiai iš puodo, besidalinant patiekalu su kitais valgančiaisiais. Bet žinoma, galite patiekti ir atskirose lėkštėse. Skanaus!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau midijų receptų rasite: Midijų receptai.
Norvegiškas omaras
(3)