Vegetariškas užkandis: Baklažanų suktinukai su varške

2019-08-09 Autorius WorldRecipes.lt

Vegetariškas užkandis: Baklažanų suktinukai su varške
Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti vienu iš savo firminių ir labai pamiltų receptų, kurį dažnai ruošiu, kai pas mus užsuka svečiai. Tai baklažanų suktinukai su varške. Jie gaunasi kiek rieboki, bet labai ir labai skanūs. Tiems kas laikosi dietos, šio užkandžio nerekomenduoju, bet jeigu perdėtai kalorijų neskaičiuojate, šis užkandis turėtų tikrai patikti.

Ingredientai

    • baklažanai: 1
    • riebi varškė: 150 gramų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • džiovintos petražolės
    • džiovinta mėta
    • druska
    • pipirai
    • natūralus jogurtas: 2 šaukštų
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių baklažaną supjaustome išilgai plonomis riekelėmis bei apkepame keptuvėje.
  2. 2. Apkeptas baklažano riekeles dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet varškę sumaišome su prieskoninėmis žolelėmis, įspaudžiame skiltelę česnako ir sumaišome su natūraliu jogurtu.
  5. 4. Česnakas ir varškė šiame įdare yra tiesiog būtini, o visi kiti ingredientai gali būti keičiami priklausomai nuo fantazijos ir norų. Aš pati šį kartą gaminau su petražolėmis bei mėtomis, bet dažnai tame įdare pasitaiko ir krapai. Taipogi, į varškę galite įdėti ir maltų graikinių riešutų.
  6. 5. Galiausiai ant atvėsusių baklažanų riekelių dedame įdaro ir susukame.
  7. 6. Patiekiame ir lepinamės labai skaniu užkandžiu!:)
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Varškėčiai su špinatais
(1)
Brokolio ir kynvos kepsneliai - blyneliai
(2)
Šiltos Briuselio kopūstų salotos
(1)