1. Iškart prieš gamindamos pilkite į puodą vandenį, dėkite ant ugnies ir užvirinkite.
2. Baltagūžį kopūstą supjaustykite kaip įmanoma ploniau, dėkite į verdantį vandenį.
Reklama
3. Virkite kopūstą maždaug 7-10 minučių kol bus pusiau išviręs. Jeigu kopūstas senas, jį reikia virti ilgiau.
4. Tada dvi stambias svogūno galvutes nulupkite.
5. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais.
6. Į įkaitintą keptuvę dėkite gabalėlį sviesto.
7. Dėkite visus supjaustytus svogūnus. Apkepkite svogūnus ant vidutinio kaitrumo ugnies iki pagels, periodiškai maišydamos, kad nepridegtų.
8. Dėkite į lėkštę ir palikite atvėsti.
9. Tuomet pusiau išvirusį kopūstą dėkite į kiaurasamtį, leiskite nutekėti nereikalingam skysčiui.
10. Leiskite kopūstui visiškai atvėsti ir skysčio likučius nuspauskite rankomis.
11. Po to dėkite kopūstą į gilų dubenį, pridėkite atvėsusius svogūnus, du kiaušinius, druską, manų kruopas, žalumynus (aš naudojau džiovintus) ir prieskonius (pagal savo skonį).
12. Viską gerai išmaišykite ir leiskite "faršui" pastovėti maždaug 10 minučių, kad manai išbrinktų.
13. Paskui formuokite kotletus ir dėkite į įkaitintą keptuvę, suteptą sviestu, apkepkite iš abiejų pusių iki pagels, uždengusios dangčiu. Šie kotletai kepa itin greitai. Skanaus!
Marius
Neblogi kotletukai, tik mėsos reikia įdėti 🤣🤣🤣
Atsakyti
Stanislava
Tai mūsų mėgiami kopūstų kotletukai. Net labai skanu. Kepu tokius jau senokai, bet vistiek ačiū už receptuką..
Atsakyti
Ilona
Sveiki. Gal galit parašyt kokius žalumynus dėjot, kurie labiau dera. Ačiū 🙂
Atsakyti
Valentina
Kepiau anksčiau,tik su žaliu kopustu ir česnako dejau,buvo skanu🙂👍,bandysiu ir su apvirtu kopustu,ačiu🙂😉👍❤❤❤
Atsakyti
Gediminas
Viska dejau palei resepta tik dar isviriau kulsele sutryniau kartu su kopustais dar skaniau gavos
Atsakyti
Jurga
Ale moteris kaip korios juokingos taip aiskiai viskas parasyta ir dar nesupranta
Atsakyti
Ilona
Kokie žalumynai labiausei tinka kodletukams?Ačiū.
Atsakyti
Tai kaip ten su kopūstu? Visą virti? Supjaustytą ar kaip?
Atsakyti
Anelė
Parašyta virti kopūstą. Paskui sumaišyti su svogūnais... O tai visą kopūstą?
Atsakyti
Zina Simaityte Kiseliova
O neperskaitėt, kad jį reikua supjaustyti?
Aušra
Juk parašyta 700g. Kopūsto.
Tetulė
Paskaitykit Nr2 virti plonai supjaustytą kopūstą
Vaida
Kepu ir aš..jau senokai..tik be kiaušinio..manų kiekį gal šiek tiek padidinu (visada pilu "iš akies"). Sukimba kuo puikiausiai..bet su kiaušinuku gal skaniau..būtinai pabandysiu :)
Atsakyti
Marius
Atsakyti
Stanislava
Atsakyti
Ilona
Atsakyti
Valentina
Atsakyti
Gediminas
Atsakyti
Jurga
Atsakyti
Ilona
Atsakyti
Vaida
Irena
Atsakyti
undefined
Laima
Atsakyti
Marija
Onute
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Ram
Atsakyti
Irena
Atsakyti
Regina
Atsakyti
Irena
Jorė
Vida
Dalia
Atsakyti
Alma
Atsakyti
?
Atsakyti
Anelė
Atsakyti
Zina Simaityte Kiseliova
Aušra
Tetulė
Vaida
Atsakyti
Jūratė Žemaitaitienė
Atsakyti
Jorė
Rita
Atsakyti
Stase Tumoniene
Atsakyti
Rita
Atsakyti
Virginija Linkevičiūtė
Atsakyti
Olga Mikucioniene
Atsakyti
Rima
Atsakyti