Vegetariškas pomidorų ir mocarelos pyragas

2024-01-30 Autorius WorldRecipes.lt

Vegetariškas pomidorų ir mocarelos pyragas
Kai namuose turiu daugiau pomidorų, tai visada būtinai išsikepu tokį vegetarišką pyragą su mocarelos sūriu. Jis gaunasi tokio skonio, tarsi būtų pica. Tikrai nėra labai sunkiai pagaminamas, o skonis labai geras. Net ir mano vyras, kuris valgymo neįsivaizduoja be mėsos, šį patiekalą valgo su didžiausiu pasimėgavimu ir kartoja ne vieną kartą. Drąsiai pamėginkite pasigaminti ir Jūs, pažadu Jums, kad nustebsite iš gerosios pusės.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltų: 180 gramų
    • sviesto: 100 gramų
    • kiaušinių: 1
    • pomidorų: 8 (arba 4 vnt. padažui + 1 saujos vyšninių)
    • mocarelos: 2 rutuliukų
    • pomidorų pastos: 1 valgomojo šaukšto
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • svogūnų: 0,5
    • česnako: 2 skiltelių
    • baziliko
    • raudonėlio
    • čiobrelio
    • rozmarino
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos.
  2. 2. Šaltą sviestą įtarkuokite į miltus, patrinkite pirštais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada įmuškite kiaušinį, įpilkite 2-3 šaukštus ledinio vandens ir užminkykite tešlą.
  5. 4. Gautą rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite bent jau vienai valandai į šaldytuvą.
  6. 5. Įdarui 4 pomidorus nuplikykite, pašalinkite odeles ir supjaustykite kubeliais.
  7. 6. Svogūną pakepinkite aliejuje ir sudėkite supjaustytus pomidorus.
  8. 7. Įspauskite česnako, dėkite pomidorų pastos, druskos ir cukraus, taip pat prieskonines žoleles. Troškinkite, kol karamelizuosis (maždaug 15 minučių).
  9. 8. Mocarelą supjaustykite stambiais kubais, vyšninius pomidoriukus - pusiau (arba ketvirčiais, jei ne vyšniniai, bet labai dideli pomidorai čia netiks).
  10. 9. Po to tešlą iškočiokite, įklokite į figūrinę kepimo formą, subadykite šakute.
  11. 10. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.
  12. 11. Tuomet ant pagrindo supilkite troškintų pomidorų masę. Ant viršaus dėliokite paeiliui pomidorų ir mocarelos kubelius.
  13. 12. Paviršių dar pabarstykite druska, pipirais ir kepkite dar maždaug pusvalandį.
  14. 13. Man asmeniškai skaniausia patiekti atvėsintą (net skanesnis buvo kitą rytą iš šaldytuvo). Prapjovus pirmą gabaliuką, išsiskyrė šiek tiek sulčių - aš jas tiesiog nupyliau ir pasausinau servetėle. Skanaus!
Brusketa su pomidorais ir mėtiniu užpilu
(1)
Koldūnai su avinžirniais ir riešutų sviestu
(1)