Keptas tofu sūris su saldžia bulve

2021-02-12 Autorius Skanauk su Aušra

Keptas tofu sūris su saldžia bulve
Keptas tofu sūris su saldžiąja bulve (batatu) yra labai maistingas veganiškas patiekalas, kuris tikrai patinka ir visavalgiams. Į šį dubenėlį aš dar įdėjau ir salotų lapus, šviežius ir raugintus agurkus, ridikėlius. O patiekiau su puikiai pavykstančiu riešutų sviesto padažu.

Noriu priminti tiek sau, tiek ir kitiems, kad veganiškas maistas yra ganėtinai paprastas, spalvingas, maistingas ir tuo pačiu sotus. Visi ingredientai bus tikrai lengvai randami pagrindiniuose prekybos centruose.

Padažas: Aš jį ruošiau iš riešutų sviesto. Galite naudoti tiek glotnų, tiek traškų. Šis padažas priduodą labai puikų skonį patiekalui, bet jį galite pakeisti graikiško jogurto padažu arba tiesiog daržoves apšlakstyti alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis.

Panašūs, man patikę receptai:
- General Tso Tofu
- Tofu su anakardžiais ir daržovėmis

Ingredientai

    Tofu:
    • kietasis tofu: 180 gramų
    • sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
    • skystas medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    • sezamo sėklos
    Saldžiosioms bulvėms:
    • saldžiosios bulvės: 1 (vidutinio dydžio)
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    Padažui:
    • riešutų sviestas be priedų: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • sojų padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: 0,5 valgomojo šaukšto
    • česnakų granulės: trečdalio arbatinio šaukštelio
    Taip pat prireiks:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nusausiname tofu: Įvyniojame į kelis popierinius arba medžiaginius rankšluosčius, ant viršaus uždedame kelis sunkesnius daiktus, pvz. lėkštes. Šitaip palaikome maždaug 20-30 minučių, kol susigeria vanduo.
  2. suspaustas tofu
  3. 2. Po to tofu supjaustome kubeliais.
  4. 3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
  5. 4. Pakepiname tofu po kelias minutes iš abiejų pusių, kol tampa gražios auksinės spalvos.
  6. kepamas tofu
  7. 5. Indelyje sumaišome tofu padažą iš nurodytų ingredientų.
  8. 6. Pasiruoštą padažą užpilame ant tofu. Atsargiai išmaišome ir pakepiname maždaug 1-2 minutes, kol padažas susigeria.
  9. kepamas tofu su padažu
  10. 7. Saldžioji bulvė: Bulvę supjaustome vidutinio storio juostelėmis.
  11. 8. Apšlakstome aliejumi, užberiame pagal savo skonį druskos ir pipirų.
  12. 9. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 20-25 minutes.
  13. kepama saldžioji bulvė
  14. 10. Padažas: Sumaišome visus padažo ingredientus. Jis turi būti ganėtinai skystas, vientisas. Skanaujame!
  15. keptas tofu sūris su saldžiosiomis bulvėmis
  16. 11. Rekomendacija: Daugiau tofu receptų rasite: Tofu receptai.
Keptas tofu sūris su saldžia bulve
Veganiškas - Indiškas palak tofu panyras su špinatais ir žirneliais
(2)
Veganiškas medaus tortas - medutis
(3)
Kopūstas troškintas vyne
(1)