Veganiškas Tofu su bolivinėmis balandomis ir brokoliais

2021-04-05 Autorius Skanauk su Aušra

Veganiškas Tofu su bolivinėmis balandomis ir brokoliais
Turiu pripažinti, kad bolivines balandas vis dar bandau prisijaukinti savo virtuvėje. Puikiai žinau, kad jos itin sveikos bei naudingos mūsų organizmui, tad vis bandau su jomis eksperimentuoti. Man asmeniškai jos skaniausiai valgosi, kai jos patiekale nėra dominuojantis ingredientus. Šitaip man nesijaučia jų sausumas ir neužsigožia kiti ingredientai. Šiame patiekale bandžiau neužgožti tofu ir brokolių ir tai puikiai pavyko.

Brokolius, skirtingai nei bolivines balandas aš valgau labai dažnai ir man jie niekaip neatsibosta. Ši daržovė yra labai universali, tad dera beveik prie visų ingredientų. Gamindama šį patiekalą brokolius kepiau orkaitėje, todėl jie gavosi šiek tiek traškūs, su česnako prieskoniu. Tofu taipogi buvo keptas orkaitėje. Prie jų idealiai dera laimų ir tahini pastos padažas. Išmėginkite pasigaminti ir Jūs! 

Ingredientai

    • bolivinė balanda: 0,5 stiklinės
    Tofu:
    • kietasis tofu: 1 pakelio (250 gramų)
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • jūros druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    Brokoliams:
    • brokoliai: 1
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • jūros druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pipirai: žiupsnelio
    Tahini padažui:
    • tahini pasta: ketvirtadalio stiklinės
    • laimo vaisiaus sultys: iš 1 vnt.
    • jūros druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • vanduo: ketvirtadalio stiklinės
    • pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išverdame bolivines balandas pagal instrukcijas nurodytas ant pakelio.
  2. 2. Tofu: Nusausiname tofu, įvyniojame į popierinius rankšluosčius, ant viršaus uždedame pjaustymo lentą arba kitą sunkesnį daiktą.
  3. Reklama
  4. 3. Šitaip palaikome maždaug 15-20 minučių, kol susigers vanduo. Supjaustome nedideliais gabaliukais.
  5. 4. Dubenyje sumaišome tofu, alyvuogių aliejų ir prieskonius. Pamarinuojame maždaug 20 minučių.
  6. 5. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos paskleidžiame tofu.
  7. 6. Kepame maždaug 25 minutes, kol tofu tampa auksinės spalvos ir apskrunda.
  8. 7. Brokoliai: Brokolį supjaustome smulkiais žiedynėliais.
  9. 8. Tada dubenyje juos sumaišome su aliejumi, druska, pipirais bei smulkiai tarkuotomis česnako skiltelėmis.
  10. 9. Kepame orkaitėje maždaug 15 minučių, kol brokolis suminkštėja.
  11. 10. Tahini padažas: Išspaudžiame laimo sultis. Sumaišome visus ingredientus. Jeigu reikia, įpilame daugiau vandens.
  12. 11. Patiekiame viską vienoje lėkštėje ir skanaujame!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau tofu receptų rasite: Tofu receptai.
Veganiškas Tofu su bolivinėmis balandomis ir brokoliais
Trinta veganiška keptų morkų sriuba
(3)
Veganiškas - Indiškas palak tofu panyras su špinatais ir žirneliais
(2)
Veganiška burokėlių sriuba
(1)
Kepti kopūstai orkaitėje
(1)