Veganiška burokėlių sriuba

2024-09-20 Autorius PLANTASTICKA

Veganiška burokėlių sriuba
Veganiška burokėlių sriuba – tai sveikas ir spalvingas patiekalas, kupinas natūralių skonių ir maistingų ingredientų. Pagrindinis sriubos akcentas yra burokėliai, kurie suteikia ryškią spalvą ir švelnų, salstelėjusį skonį. Į sriubą dedamos daržovės, tokios kaip morkos, bulvės ir svogūnai ar salierai, o prieskoniai – lauro lapai, česnakas bei šviežios žolelės – praturtina aromatą ir išryškina daržovių skonį.

Sriuba gardinama augalinės kilmės sultiniu ir dažnai pagardinama citrinų sultimis, kad atsirastų malonus rūgštumo akcentas. Šis patiekalas ne tik lengvas, bet ir kupinas vitaminų bei skaidulų, todėl puikiai tinka ieškantiems sveikų ir maistingų valgių. Veganiška burokėlių sriuba yra sotus, kvapnus ir puikiai subalansuotas patiekalas bet kokiai dienai.

Daugiau veganišku receptų galite rasti čia

Ingredientai

    • Morka: 1 vnt. (didelė)
    • Bulvė: 1 vnt.
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Česnakai: 3 skiltelės
    • Aliejus: 1 valg. š.
    • Vanduo: apie 700-800 ml
    • Daržovių sultinio kubelis: 1 vnt.
    • Lauro lapai: keli 
    • Pomidorų pasta: 1 valg. š.
    • Cukrus: 1 valg. š.
    • Virti/konservuoti tarkuoti burokėliai: 0,5 l
    • Pipirai: šiek tiek 
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į puodą supilti aliejų, jame apkepti smulkintą svogūną ir traiškytus česnakus, kol suminkštės. Jei reikia, galima įpilti šiek tiek vandens.
  2. 2. Ant daržovių supilti vandenį, dėti sultinio kubelį, suberti kubeliais pjaustytą morką ir bulvę, dėti pomidorų pastos, lauro lapus ir įberti cukraus. Viską išmaišyti.
  3. 3. Sriubą virti apie 20 min. kol daržovės pilnai išvirs.
  4. 4. Į puodą supilti burokėlius ir dar viską pavirti 5-10 min. Įberti pipirų ir jei reikia, druskos.
Veganiška burokėlių sriuba
Kaip virti žuvienę arba alandų salų žuvienė
(4)
Orkaitėje keptų paprikų ir pomidorų sriuba
(1)
Grybų ir perlinių kruopų sriuba
(4)