Visados labai norėjau išmėginti išsikepti veganišką sūrio tortą, bet kažkaip neatrasdavau tam laiko, o ir kai kuriuos produktus yra sunkiau surasti, pvz. šilkinį tofu. Jei nerasite, galite tortui panaudoti gana paprastą išeitį - naudoti ir įprastinį, kietąjį tofu.
Į torto įdarą aš dar įpyliau ir jogurto, nuo kurio masė tampa minkštesnė, panašesnė į sūrio tortą. Bananai irgi čia itin tinka, pyragas tampa natūraliai saldesnis ir puresnis.
Gamindama naudoju kokosų cukrų, prie kurio skonio reikia priprasti. Jis ganėtinai savotiškas. Todėl jeigu nesate prie jo pripratę, geriau rinkitės įprastinį.
Torto pagrindui šį kartą naudojau "Graham cracker" sausainius, bet kitą kartą pasirinkčiau natūralesnes alternatyvas.
Tortas tikrai labai patiko, malonaus skonio, nekaloringas ir lengvai valgosi. Tikrai patiks ne tik veganams. Kad jį iškepti nereikia ypatingų gebėjimų ir daug laiko. Visi kiti ingredientai yra lengvai randami didesniame prekybos centre.
Gamindama naudojau 19 centimetrų kepimo formą išimamu dugnu.