Nekeptas kreminės varškės arba rikotos sūrio tortas su persikais

2022-07-01 Autorius Skanauk su Aušra

Nekeptas kreminės varškės arba rikotos sūrio tortas su persikais
Šis nekeptas kreminės varškės arba rikotos sūrio tortas su persikais yra vasariškas, gaivus ir lengvo skonio. Cukraus gamindama naudojau nedaug, nes sausainiai ir persikai iš savęs buvo saldūs. Jei gaminsite šį tortą, būtinai gamindami paragaukite įdaro, nes gali būti, kad kai kuriems gali pasirodyti per mažai cukraus.

Aš šį kartą gamindama naudojau rikotos sūrį, bet kaip jau minėjau, jį drąsiai galite pakeisti kremine varške.

Tortas ganėtinai greitai stingo, tad aš jį fotografavau gal po poros valandų. Neturėjau kantrybės išlaukti iki kitos dienos.

Želatina: skaitome ant pakelio parašytą instrukciją. Aš naudojau tokią, ant kurios parašyta 20 gramų 1 litrui vandens.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pagrindui:
    • trapios tešlos sausainiai: 180 gramų (tokio tipo kaip "Selga" ar "Gaidelis")
    • ištirpintas sviestas: 80 gramų
    Įdarui:
    • rikotos sūris: 500 gramų (kambario temperatūros; galite pakeisti kremine varške)
    • riebi grietinėlė (35%) : 400 mililitrų
    • šviežios citrinos sultys: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 50 gramų (4 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstraktas arba vanilinsi cukrus
    • želatina: 25 gramų (2 valgomųjų šaukštų)
    • šaltas vanduo: 90 mililitrų (kiek mažiau nei 0,5 stiklinės)
    Viršui:
    • konservuoti persikai: 820 gramų (grynasis kiekis 470 gramų)
    • konservuotų persikų sirupas: 150 gramų (dviejų trečdalių stiklinės)
    • želatina: 2 gramų (2 mažų arbatinių šaukštelių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Maisto smulkintuvu sausainius sutriname iki smulkių trupinių.
  2. 2. Tada supilame sviestą. Mentele viską išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Į 22 centimetrų apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdedame kepimo popierių, šonus patepame sviestu.
  5. 4. Suberiame sausainius į kepimo formą ir šaukštu išlyginame viršų. Padedame į šaldytuvą.
  6. 5. Įdaras: Į dubenėlį įpilame šalto vandens, užbarstome želatiną, atsargiai išmaišome. Leidžiame jai išbrinkti maždaug 5-10 minučių.
  7. 6. Tuo metu dideliame inde šluotele išplakame rikotą, citrinos sultis ir vanilės ekstraktą.
  8. 7. Indą su želatiną įstatome į lėtai verdantį puodą. Maišydami su mentele, ištirpiname želatiną. Neleidžiame jai užvirti. Grūdeliai turi būti visiškai ištirpę.
  9. 8. Paliekame vėsti želatiną. Pilant į įdarą ji turi būti vos šilta.
  10. 9. Tada kitame inde išplakame grietinėlę iki standumo (pakėlus indą ji turi nekristi). Plakant po truputį suberiame cukrų.
  11. 10. Želatiną sumaišome su 2 šaukštais rikotos. Želatiną plona srovele supilame į įdarą (tuo metu maišome ir įdarą).
  12. 11. Grietinėlę sukrečiame į rikotos indą. Atsargiai išmaišome mentele.
  13. 12. Įdarą perkeliame į kepimo formą. Išlyginame paviršių. Padedame į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms arba kol tortas bus tvirtas.
  14. 13. Viršus: Į dubenėlį supilame sirupą. Užbarstome želatiną, atsargiai išmaišome. Leidžiame jai išbrinkti maždaug 5-10 minučių.
  15. 14. Vandens vonelėje, maišydami su mentele, ištirpiname želatiną. Neleidžiame jai užvirti. Grūdeliai turi būti visiškai ištirpę.
  16. 15. Sirupą atvėsiname. Jis turi būti vos šiltas.
  17. 16. Tuo metu supjaustome persikus. Juos uždedame ant torto viršaus.
  18. 17. Šepetėliu arba šaukštu po truputį užpilame sirupą. Paliekame šaldytuve mažiausiai porai valandų, o geriausia per visą naktį.
  19. 18. Didelį peilį sušlapiname karštu vandeniu. Perbraukiame per torto šonus ir atsargiai nuimame kepimo formą. Skanaujame!
  20. nekeptas kreminės varškės arba rikotos sūrio pyragas su persikais
  21. 19. Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.
Nekeptas kreminės varškės arba rikotos sūrio tortas su persikais
Nekeptas kreminės varškės arba rikotos sūrio tortas su persikais
Nekeptas obuolių - vanilės sūrio tortas
(2)
Pyragas kiaušinienė
(4)
Jogurtinis tortas su vaisiais
(32)
Napoleonas, keptas keptuvėje
(12)