Tortas "Smaližiaus idealas": be galo gardus desertas!

2019-12-02 Autorius WorldRecipes.lt

Tortas "Smaližiaus idealas": be galo gardus desertas!
Šis tortas "Smaližiaus idealas" įprastai patinka daugumai tortų gerbėjų. Jame nuostabiai tarpusavyje dera biskvito bei kremo sluoksniai. Tokį tortą geriausia yra gaminti su graikiniais riešutais, bet galima pasirinkti ir sau patinkančius - kitokius riešutus.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • medus: 0,5 stiklinės
    • miltai: 2,5 stiklinės
    • cukrus: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 4
    • soda: 1 šaukštelio
    Pirmajam kremui:
    • kondensuotas pienas: 1 skardinės
    • nulupti graikiniai riešutai: 1 stiklinės
    • minkštas (kambario temperatūros) sviestas: 250 gramų
    Antrajam kremui:
    • pienas: 1 stiklinės
    • miltai: 2 šaukštų
    • sviestas: 250 gramų
    • nulupti graikiniai riešutai: 1 stiklinės
    • cukrus: 1 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į indą įmušame visus kiaušinius, sudedame cukrų bei išplakame šluotele.
  2. 2. Toliau sudedame medų.
  3. Reklama
  4. 3. Išsijojame miltus bei gerai išmaišome su soda, sudedame į indą. Užmaišome tešlą.
  5. 4. Tuomet paruoštą masę padaliname į 4 dalis.
  6. 5. Kepame po vieną biskvitą iki auksinės rudos spalvos orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros.
  7. 6. Pirmas kremas: Į maišytuvo indą sudedame kambario temperatūros sviestą, kondensuotą pieną bei išplakame iki grietinėlės konsistencijos.
  8. 7. Šiek tiek pakepiname riešutus ir sudedame į kremą. Išmaišome.
  9. 8. Antras kremas: Su šluotele išmaišome pieną bei miltus, kad nebūtų gumuliukų. Uždedame pieną ant ugnies ir maišome, geriausia medine mentele arba šaukštu.
  10. 9. Kai jau masė sutirštėja, išjungiame ugnį ir atvėsiname. Į šiltą kremą sudedame cukrų ir maišome, kol visiškai ištirpsta.
  11. 10. Dabar sudedame sviestą bei plakame maišytuvu arba šluota iki purumo. Suberiame riešutus ir išmaišome.
  12. 11. Surenkame tortą: Sudedame biskvitus vieną ant kito ir pertepame kremais. Juos galima keisti vieną su kitu, kaip tik norisi.
  13. 12. Viršų papuošiame sutarkuotu šokoladu arba riešutais. Patiekti galima supjausčius taip, kaip mūsų nuotraukoje. Skanumėlis, pasilepinam!
Avietinis baltojo šokolado tortas
(4)
Braškių tortas su maskarponės kremu
(5)
Nekeptas citrininis tortas
(4)
Biskvitinis tiramisu tortas
(4)