Nekeptas maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu

2018-11-02 Autorius Nekenčiu virtuvės

Nekeptas maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu
Šį nekeptą maskarponės sūrio tortą su kondensuotu pienu pamilsite iškart. Visai nedaug darbo, o skonis pranoksta visus įmanomus lūkesčius.

Ingredientai

    Torto pagrindui ir šonams:
    • sausainiai: 225 gramų (pvz. "Selga")
    • riešutai: 100 gramų (tinka bet kokie, aš naudojau žemės riešutai, labai baisaus nieko nenutiks, jei jų ir visai nenaudosite)
    • sviestas: 100 gramų (gali prireikti ir kiek daugiau, reikia žiūrėti ar sausainiai gerai sudrėkę, ar limpa)
    Sūrio masei:
    • maskarponės sūris: 500 gramų (arba rikota, iš bedos tinka ir kreminė arba labai gerai pertrinta varškė, bet konsistencija ir skonis jau bus kitokie)
    • saldus kondensuotas pienas: 1 indelio (400 gramų)
    • medus: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
    • riebi 32-36% riebumo plakamoji grietinėlė: ~250 mililitrų
    • želatina: 3 valgomųjų šaukštų (+ 100-150 mililitrų vandens išbrinkinimui - kad apsemtų ir dar šiek tiek, kad turėtų iš ko brinkti)
    • cinamonas: torto viršaus užbarstymui (arba kokie vaisiai/uogos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių želatiną užpilame su vandeniu bei paliekame išbrinkti, kol bus atliekama visa kita.
  2. 2. Tuomet sausainius sutrupiname bei smulkiai sumalame (arba su kokiu kočėlu maišelyje sudėjusios padaužome). Riešutus pakepiname bei stambokai sumalame arba peiliu pasmulkiname.
  3. Reklama
  4. 3. Sviestą ištirpiname bei sumaišome su sausainiais ir riešutais. Tortinę (21-24 centimetrų skersmens) nuimamais kraštais išklojame su folija (rekomenduoju dugną bei šonus išsikirpus iškloti atskirai, kad gražiai ir lengvai nusiimtų nuo šonų).
  5. 4. Beriame sausainių, riešutų bei sviesto biraliukus ir gerai paspausdamos suformuojame torto pagrindą ir šonus (pagrindui "supresuoti" aš tiesiog panaudojau medinį bulvių grūstuvą :), o šonams - šaukštą). Pastatome į šaldytuvą.
  6. 5. Tada išbrinkusią želatiną pakaitiname, kad ištirptų bei paliekame vėsti, kol bus atliekami tolimesni veiksmai.
  7. 6. Maskarponę bei kondensuotą pieną gerai sumaišome (rekomenduotina, kad abu būtų kambario temperatūros - lengviau išsimaišys, bet jeigu geram sumaišymui naudojamas kokteilinis mikseris, tai nėra jokio skirtumo).
  8. 7. Įmaišome medų (jeigu ne skystas, tai truputį pakaitiname, kad suskystėtų) ir gerai atšaldytą bei iki standumo išplaktą grietinėlę. Supilame pravėsusią ištirpintą želatiną bei viską iki vientisumo išmaišome (itin padeda kokteilinis mikseris).
  9. 8. Supilame ant sausainių pagrindo, pabarstome cinamonu (arba barstome prieš patiekdami - ne visi cinamoną mėgsta) bei statome į šaldytuvą sustingimui (mažiausiai 3 valandoms).
  10. 9. Pjaustome ir mėgaujamės!
Nekeptas maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu

Palma

Ar būtina grietinėlė?
Atsakyti
Austriškas šokolado tortas
(2)
Nekeptas sluoksniuotas želė tortas
(9)