Gustavo meduolių tortas su bananais ir grietinės kremu

2024-11-10 Autorius Jurgittos receptai

Gustavo meduolių tortas su bananais ir grietinės kremu
Gustavo meduolių tortas su bananais ir grietinės kremu yra itin paprastas, bet labai gardus desertas, puikiai tinkantis šeimos ar draugų susibūrimams. Šis tortas išsiskiria minkštų šokoladinių meduolių, kreminės grietinės ir šviežių bananų deriniu, kuris ne tik sukuria unikalų skonį, bet ir patinka tiek vaikams, tiek suaugusiems. Meduoliai suteikia saldumą ir sodrumą, o grietinės kremas prideda gaivumo, todėl desertas tampa ne per sunkus ir maloniai tirpsta burnoje. Toks tortas yra puiki idėja, jei norite greitai paruošti skanų desertą, kurio nereikia kepti.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Meduoliai: Vietoje šokoladinių meduolių galite naudoti paprastus meduolius ar net šokoladinius sausainius. Taip pat galite rinktis be gliuteno meduolius, jei norite deserto be gliuteno.
  • Grietinė: Jei norite lengvesnės versijos, galite naudoti mažesnio riebumo grietinę arba graikišką jogurtą. Šiek tiek pakeitus skonį, galima naudoti ir maskarponę arba kreminį sūrį.
  • Bananai: Jei bananai per saldūs, į receptą galite įtraukti ir kitus vaisius, pvz., šviežias braškes ar mėlynes. Tai suteiks papildomo gaivumo.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tortui surinkti naudokite išardomą torto formą, nes taip bus lengviau išlaikyti torto struktūrą.
  • Kad tortas būtų dar skanesnis, palikite jį šaldytuve per naktį – meduoliai suminkštės ir susimaišys su kremu, suteikdami sodresnį skonį.
  • Jei norite papuošti tortą, pabandykite jį dekoruoti šokolado drožlėmis, pabarstukais ar skrudintais riešutais.

Kalorijos

  • Iš viso: Apytiksliai 3200 kcal
  • Porcijoje: Apytiksliai 400 kcal

Ingredientai

    • meduoliai: 500 gramų (naudoti šokoladiniai)
    • 30% riebumo grietinė: 500 gramų
    • cukraus pudra: 3 valgomųjų šaukštų
    • gerai sunokę bananai: 4

    Recepto paruošimas

  1. 1. Grietinėje ištirpinkite cukraus pudrą, gerai išmaišydami, kad kremas taptų vientisas ir lygus.
  2. 2. Į išardomą torto formą sutrupinkite trečdalį meduolių, juos tolygiai paskirstydami, ir ant jų užpilkite apie ketvirtadalį grietinės kremo.
  3. 3. Bananus nulupkite, supjaustykite plonomis riekelėmis ir išdėliokite pusę jų ant pirmojo kremo sluoksnio. Užpilkite truputį kremo, kad uždengtų bananus.
  4. 4. Pakartokite sluoksnius: užberkite antrąją meduolių dalį, sudėkite likusius bananus, užpilkite kremu.
  5. 5. Paskutinį kartą sudėkite likusius meduolius ir užpilkite likusį kremą, kad torto viršus būtų gražiai išlygintas.
  6. 6. Pagal norą papuoškite trupintais meduoliais arba kito pasirinkimo dekoracijomis ir dėkite tortą į šaldytuvą bent 6 valandoms, kad sutvirtėtų.
  7. 7. Prieš patiekiant, galite papuošti tirpintu šokoladu, pabarstukais ar riešutais, kad tortas atrodytų dar įspūdingiau.
  8. 8. Santrauka: Gustavo meduolių tortas su bananais ir grietinės kremu yra ne tik greitas ir lengvas, bet ir gardus desertas, kuris patiks visiems smaližiams. Dėl paprastų ingredientų ir nesudėtingo paruošimo šis tortas tampa puikiu pasirinkimu bet kokiai progai.
Tortas "Karamelinis"
(7)
Vaisinis jogurtinis torčiukas
(2)
Želė tortas su migdoliniu pagrindu ir rikota
(1)
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius" - norisi dar ir dar!
(12)