Nekeptas bananų tortas su šokoladiniais meduoliais, rududu ir maskarpone

2024-07-31 Autorius WorldRecipes.lt

Nekeptas bananų tortas su šokoladiniais meduoliais, rududu ir maskarpone
Šis nekeptas bananų tortas su šokoladiniais meduoliais, rududu ir mascarpone yra tobulas pasirinkimas desertui, kurį norisi paruošti greitai ir be daug pastangų. Tortas yra ne tik gardus ir lengvai pagaminamas, bet ir maistingas. Pagrindiniai ingredientai – bananai, šokoladiniai meduoliai ir mascarpone – suteikia tortui ypatingo skonio ir tekstūros. Bananai yra puikus kalio šaltinis, kuris padeda palaikyti sveiką širdies funkciją ir kraujo spaudimą.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Rududu: Vietoj "Rududu" galima naudoti bet kokią karamelę ar sutirštintą pieną.
  • Bananai: Jei neturite bananų, juos galite pakeisti kitais minkštais vaisiais, pavyzdžiui, mangais ar persikais.
  • Maskarponė: Maskarponės sūrį galima pakeisti kitu kreminiu sūriu, pavyzdžiui, rikota ar kreminiu sūriu be skonio.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Bananai, kurie yra pagrindinis šio torto ingredientas, yra turtingi kaliu, vitaminu C ir vitaminu B6. Jie padeda palaikyti širdies sveikatą, reguliuoti kraujospūdį ir stiprinti imuninę sistemą. Tačiau šis tortas taip pat turi nemažai cukraus ir riebalų, todėl reikėtų jį vartoti saikingai, ypač jei stebite savo svorį ar cukraus kiekį kraujyje.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 2500 kcal
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 210 kcal

Ingredientai

    • šokoladiniai meduoliai: 400 gramų
    • "Rududu": 200 gramų
    • bananai: 2
    • maskarponės sūris: 125 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 100 mililitrų
    • baltas cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • želatina: 1 arbatinio šaukštelio
    • migdolų drožlės
    • kakava (torto papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia meduolius sutrinkite trintuvu iki miltų bei sumaišykite su "Rududu" kremu. Gerai išmaišytą bei sukibusią masę dėkite į tortinę (aš pati naudojau 18 centimetrų skersmens tortinę) bei suformuokite pagrindą.
  2. 2. Tuomet bananus supjaustykite griežinėliais bei dėkite ant torto pagrindo.
  3. 3. Tada grietinėlę išplakite iki standžių putų. Berkite cukrų, dėkite maskarponės sūrį ir išmaišykite.
  4. 4. Po to želatiną ištirpdykite su šlakeliu šilto vandens, o tuomet įmaišykite į kremo masę. Paruoštą kremą dėkite ant bananų bei suformuojame viršų, pabarstykite migdolų drožlėmis.
  5. 5. Paskui dėkite tortą kelioms valandoms į šaldytuvą.
  6. 6. Prieš patiekdami tortą galite apibarstyti kakava arba kitaip papuošti. Skanaukite!
  7. 7. Santrauka: Nekeptas bananų tortas su šokoladiniais meduoliais, rududu ir mascarpone yra greitai ir lengvai paruošiamas desertas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šis tortas ne tik gardus, bet ir maistingas, turtingas kaliu ir vitaminais. Rekomenduojame išbandyti šį receptą ir paįvairinti savo desertų meniu​
Tortas "Vyšnių korys"
(7)
RAW apelsinų ir kakavos tortas
(1)
Šokoladinis tortas su lazdyno riešutų pertepimu
(7)
Braškinis tortas
(19)
Blynų tortas Petsonas
(2)
Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas
(4)