Morenginis tortas "Grafo pilies griuvėsiai" | Receptas

2021-02-22 Autorius Loretos išbandyti receptai

Morenginis tortas "Grafo pilies griuvėsiai" | Receptas
Labai skanus morenginis tortas, visai neįprastu pavadinimu - grafo pilies griuvėsiai. Nesugebėjau rasti, kodėl būtent šitaip jis yra vadinamas. Gal kas žino ir komentaruose pasidalins? :) Bet nepaisant istorijos nežinojimo, šis tortukas gaunasi superinis pasilepinimui.

Gaminant mano kepimo formos skersmuo buvo 23 centimetrai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 0,5 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • sviestas: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 0,5 stiklinės
    Morengams:
    • kiaušinių baltymai: 5 (180 gramų)
    • cukraus pudra: 360 gramų
    • druska: mažo žiupsnelio
    • citrinos sultys: 2 arbatinių šaukštelių
    Kremui:
    • kiaušinių tryniai: 5
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • pienas: 60 mililitrų
    • sviestas: 250 gramų
    Papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Į kiaušinį beriame cukrų ir plakame mikseriu maždaug 5 minutes, kol padvigubėja masė.
  2. 2. Tada dedame kambario temperatūros sviestą ir dar kartą plakame mikseriu iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome.
  5. 4. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 15 minučių.
  6. 5. Morengai: Kiaušinių baltymus išplakite su druska, citrinos sultimis bei cukraus pudra iki standžių putų.
  7. 6. Tada dėkite į konditerinį švirkštą ir suformuokite morengus.
  8. 7. Kepkite 100 laipsnių temperatūros maždaug 90 minučių.
  9. 8. Patarimas: Baltymų ir cukraus pudros santykis privalo būti 1:2 pvz. jeigu baltymas sveria 60 gramų, tai cukraus pudros turi būti 120 gramų.
  10. 9. Kremas: Kiaušinių trynius su cukrumi išmaišykite, supilkite pieną ir dar kartą maišykite iki vientisos masės.
  11. 10. Tuomet nuolatos maišydami kaitinkite ant mažos kaitros, kol masė pradeda tirštėti (man pradėjo tirštėti panašiai po pusvalandžio).
  12. 11. Atvėsinkite, po to dėkite kambario temperatūros sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  13. 12. Biskvitą pertepkite kremu ir dėkite morengus, paskui ant morengų dėkite kitus morengus perteptais kremu.
  14. 13. Papuoškite tortą tirpintu šokoladu.
  15. 14. Sulipdytą tortą palaikykite šaldytuve bent jau 60 minučių. Lepinkitės!
  16. 15. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Tortas mamos dienai
(2)
Cukinijų ir riešutų tortas
(1)
Nekeptas varškės tortas su uogomis
(2)