Cukinijų ir riešutų tortas

2020-04-23 Autorius Bake in Heels

Cukinijų ir riešutų tortas
Šis cukinijų tortas su riešutais gaunasi drėgnas ir tuo pačiu saikingai saldus. Cukinijų jame visai nesijaučia, bet jų dėka biskvitai yra drėgni ir nesunkūs.

Aš pateikiu Jums originalų receptą, kurį radau internete, bet kremo tokio nedariau (jeigu kam patinka sviestiniai kremai - išmėginkite), pertepimui naudojau tokį patį kremą kaip ir morkų pyragui.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitams (20-21 cm skermens torto formai):
    • kiaušiniai: 3 (dideli)
    • saulėgrąžų aliejus: 300 mililitrų (tinka ir alyvuogių aliejus)
    • rudas cukrus: 300 gramų
    • vanilės esencija: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
    • maltas imbieras: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas muškatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukinijos: 300 gramų (nuluptos ir smulkiai sutarkuotos)
    • riešutai (stambiai sukapoti): ~100 gramų (+ 10-12 dekoravimui)
    Pertepimui:
    • minkštas nesūdytas sviestas: 240 gramų
    • cinamonas: 1,5 arbatinio šaukštelio (+ viršui apibarstyti)
    • cukraus pudra: 750 gramų
    • graikiškas jogurtas: 75 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 170 laispnių temperatūros.
  2. 2. Kepimo formas ištiesiame su kepimo popieriumi.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kiaušinius, aliejų, cukrų ir vanilės esenciją išplakame, kol visi ingredientai tarpusavyje gerai susimaišys.
  5. 4. Persijojame miltus, kepimo miltelius, sodą ir prieskonius. Lėtai plakdami miltų masę per du kartus įmaišome į skystą kiaušinių-aliejaus-cukraus mišinį, kas kartą gerai išplakdami.
  6. 5. Po to sudedame sutarkuotas cukinijas, susmulkintus riešutus ir gerai išmaišome.
  7. 6. Padaliname masę į tris formas ir kepame maždaug 35-40 minučių arba kol biskvitai taps gražios auksinės spalvos.
  8. 7. Kelias minutes atvėsiname formoje, o tuomet atsargiai išimame, dedame ant grotelių ir paliekame pilnai atvėsti.
  9. 8. Per tą laiką, kol biskvitai vėsta, pasigaminame kremą. Aš kaip minėjaun naudojau tokį pat kaip ir morkų pyragui, bet toliau pateikiu originalų receptą.
  10. 9. Sviestą išsukame su cinamonu ir cukraus pudra. Plakame iki kol visi ingredientai gerai susimaišys, o kremas taps smėlinės, birios konsistencijos.
  11. 10. Sudedame jogurtą ir išsukame iki vientisos konsistencijos.
  12. 11. Tada padidiname plakiklio greitį ir kremą plakame iki jis taps purus.
  13. 12. Kai jau biskvitai pilnai atvėsta, dedame pirmą biskvitą ant tortinės ir užtepame 3-4 šaukštus kremo, išlyginame.
  14. 13. Tuomet dedame antrą biskvitą ir dar kartą tepame kremą.
  15. 14. Uždedame trečiąjį biskvitą, užtepame kremo ant torto viršaus ir šonų.
  16. 15. Puošiame riešutais ir užbarstome cinamono, arba kaip norisi pagal fantaziją. Skanaus!
  17. pagamintas cukinijų ir riešutų tortas
  18. 16. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Tortas "Paukščių pienas" pagal Jolantą
(6)
Šokoladinis Daim tortas
(2)