Tortas Juodasis miškas su grietinėle ir pienišku šokoladu

2023-10-30 Autorius WorldRecipes.lt

Tortas Juodasis miškas su grietinėle ir pienišku šokoladu
Man asmeniškai juodojo torto pavadinimas gražiau skamba "Švarcvaldas", bet paieškojus internete radau, kad originaliai vis gi turėtų būti juodas miškas. Bet kaip pavadinsi, taip nepagadinsi - šiais metais tai buvo mano gimtadienio tortas. Esu jį kepusi jau ir anksčiau, kažkada per Naujus metus. Man asmeniškai tai vienas iš pačių skaniausių tortų, šokolado ir vyšnių derinys tiesiog tobulas, myliu jį. :)

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 24-26 сentimetrų skersmens formai.

Ingredientai

    • miltų: 100 gramų
    • sviesto: 75 gramų
    • kiaušinių: 6
    • cukraus: 180 gramų (+150 gramų kremui)
    • krakmolo: 50 gramų (+2 valgomųjų šaukštų kremui)
    • kakavos: 3 valgomųjų šaukštų
    • kepimo miltelių: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • pieniško šokolado: 150 gramų
    • vyšnių: 400 gramų (naudoju šaldytas)
    • 35% riebumo grietinėlės: 750 mililitrų
    • grietinėlės standiklio: 2 pakelių
    • cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
    • vyšnių degtinės: 60 mililitrų (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą ir 100 gramų šokolado ištirpinkite vandens vonelėje.
  2. 2. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki purumo, sumaišykite su sviestu ir šokoladu.
  3. 3. Kiaušinių baltymus standžiai išplakite ir supilkite į tešlą.
  4. 4. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, krakmolą, kakavą ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
  5. 5. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 35 minutes.
  6. 6. Vyšnias užpilkite 250 mililitrų vandens (kelias uogas palikite papuošimui), įberkite 40 gramų cukraus, cinamono, užvirkite ir sutirštinkite likusiu krakmolu. Atvėsinkite.
  7. 7. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į du pagrindus.
  8. 8. Grietinėlę sumaišykite su likusiu cukrumi, standikliu ir gerai išplakite. Vienas trečdalis dalis grietinėlės bus skirta pirmam biskvitui, 1/3 dalis - antram ir dar 1/3 dalį palikite aptepti torto šonams bei "rožytėms".
  9. 9. Apatinį biskvito sluoksnį aptepkite plakta grietinėle, viduryje jos dėkite atvėsintas vyšnias ir ant viršaus pilkite dar šiek tiek grietinėlės.
  10. 10. Uždenkite antrą pagrindą, pašlakstykite jį vyšnių degtine (aš degtinės nedėjau, tad palei kraščiukus šiek tiek pašlaksčiau saldintu vandeniu). Supilkite dar 1/3 dalį grietinėlės.
  11. 11. Statykite tortą visai nakčiai į šaldytuvą.
  12. 12. Likusia grietinėle aptepkite torto šonus, likutį supilkite į konditerinį maišelį ir ant viršaus palei kraštą išspauskite 16 roželių.
  13. 13. Likusį šokoladą sutarkuokite ir drožlėmis apiberkite paviršių.
  14. 14. Papuoškite vyšniomis tik prieš patiekdami į stalą. Skanaus!
Moliūginis sūrio tortas su maskarpone ir kremine varške
(4)
Špinatų tortas su pertepimu ir glajumi pagal Beatą
(8)
Veganiškas sūrio tortas "Snickers"
(4)
Mocarto tortas
(2)