Mocarto tortas

2020-04-14 Autorius WorldRecipes.lt

Mocarto tortas
Ko tik spintelėse pas mane nerandama. Kai pagauna kokia pirkimo manija, tai griebiu viską iš eilės, su mintimi greitu metu ką nors iškepti. Bet dažnai nutinka, kad pamirštu ką aš čia norėjau kepti ir taip tūno metus vienus ar kitus ta pakuotė ir arba sulaukia panaudojimo, arba tiesiog iškeliauja kitur... Tai va, prieš šventes tvarkiau tas prieskonių spinteles ir radau pora praimtų nugos masės pakuočių bei pakelį marcipano. Ir šovė mintis, kuri vadinasi - Mocarto tortas. Nors nesu ragavus originalo, bet šis puikus! Tikras šventinis tortas. 

Aš kepiau 18 centimetrų torto formą. Siūlau išbandyti ir jums. 

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 2
    • karštas vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: 60 gramų
    • vanilinis cukrus: 10 gramų
    • krakmolas: 38 gramų
    • miltai: 38 gramų
    • kakava: 1 valgomojo šaukšto
    • kepimo milteliai: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio
    Pertepimui:
    • pieniškas šokoladas: 50 gramų
    • juodas šokoladas: 50 gramų
    • grietinėlė: 400 gramų
    • nugos masė: 50 gramų
    • grietinėlės standiklis: 24 gramų (3 pakelių)
    • smulkintos pistacijos: 50 gramų
    • marcipanas

    • aš biskvitus laisčiau stipria kava, kurią paskaninau karameliniu likeriu

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pertepimus reikia pasiruošti iš vakaro. Šokoladą susismulkinkite ir užpilkite karšta, bet neverdančia grietinėle (200 gramų), išmaišykite, kad šis gerai ištirptų ir padėkite į šaldytuvą. Nugą užpilkite 100 gramų karštos grietinėlės, išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą.
  2. 2. Kiaušinius atsiskirkite.
  3. atskiriami kiaušinių baltymai nuo trynių
    Reklama
  4. 3. Baltymus išplakite su mažu žiupsneliu druskos iki standumo ir atsidėkite į šoną.
  5. 4. Kiaušinio trynius kartu su cukrumi bei verdančiu vandeniu išplakite iki kol masė padvigubės, pabaltės ir tokia beveik kreminė bus. Užtruks maždaug 6 minutes.
  6. 5. Tada į šių trynių masę sudėkite baltymus, įsijokite maišytus miltus su krakmolu, kepimo milteliais bei kakava ir atsargiai sujunkite viską.
  7. 6. Gautą tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 minučių (man užteko 15 minučių). Būtina tikrinti dantų krapštuku kaip kepa.
  8. 7. Orkaitę išjunkite ir biskvitą palikite dar 5-10 minučių joje. Tada išimkite iš formos ir ataušinkite ant grotelių. Man biskvitas gavosi ne toks jau storas, bet išėjo supjaustyti į reikiamas dalis.
  9. 8. Atšaldytą šokolado masę išplakite su 12 gramų grietinėlės standiklio, nugos - su 6 gramais grietinėlės standiklio. 100 gramų grietinėlės su 6 gramais grietinėlės standiklio ir į šią masę įmaišykitr smulkintas pistacijas.
  10. 9. Surinkite: dėkite biskvitą, ant jo pusę šokoladinės masės, tada iš abiejų pusių saikingai sulaistytą biskvitą, nugos masę.
  11. 10. Užtarkuokite marcipano pagal norą ir uždenkite grietinėlės ir pistacijų mase.
  12. 11. Uždenkite lengvai iš abiejų pusių sulaistytu biskvitu ir tiek iš viršaus, tiek iš šonų aptepkite likusia šokolado mase.
  13. 12. Statykite keletui valandų į šaldytuvą ir puoškite kaip širdis geidžia.
  14. gabalėlis mocarto torto
  15. 13. Skanaus!
  16. patiektas mocarto tortas
Nekeptas varškės tortas su uogomis
(2)
Tėčio gimtadienio tortas arba Šokoladinis tortas su traškiu "praline" sluoksniu
(5)