Varškės tortas su juodaisiais serbentais

2019-03-22 Autorius Baltoje lėkštėje

Varškės tortas su juodaisiais serbentais
Vis ieškojau internete ką čia skanaus pasigaminus su juodaisiais serbentais - tai man asmeniškai bene skaniausios uogos. Rezultatas gavosi tikrai nuostabus. Tiesa, pirmą kartą gamindama persistengiau su serbentų kiekiu, o šį kartą kartą gaminau, jau sumažinusi ir gavosi puikiai. Taip pat šio torto privalumas yra tas, kad kai nėra šviežių uogų, jį galima gaminti ir su šaldytomis, pavyks lygiai taip pat gerai. Kai žiemą pasiilgsti vasariškų skonių, tai pasigaminti tokį tortuką būna pats metas. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 2 (maži)
    • miltai: 50 gramų
    • cukrus: 60 gramų
    • aliejus: 20 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Varškės kremui:
    • kreminė varškė: 500 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 200 gramų
    • saldintas kondensuotas pienas: 100 gramų
    • želatina: 2 valgomųjų šaukštų
    Juodųjų serbentų užpilui:
    • juodieji serbentai: ~250 gramų
    • cukrus: 120 gramų (galite dėti ir daugiau ir mažiau - žiūrėkite pagal savo skonį)
    • želatina: 1,5 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Įpilkite aliejaus.
  2. 2. Tada po truputį berkite persijotus miltus su kepimo milteliais bei lėtai plakite, kol masė taps vientisa.
  3. Reklama
  4. 3. Torto formą (idealiausia su nuimamais kraštais) išklokite kepimo popieriumi bei pilkite į ją tešlą.
  5. 4. Kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių (tikrinkite biskvitą mediniu pagaliuku - kai jau tešla nebelips, biskvitas yra iškepęs).
  6. 5. Atvėsinkite (galite nuimti kepimo popierių).
  7. 6. Tuomet želatiną, skirtą varškės kremui, užpilkite 80 mililitrų vandens bei pastatykite išbrinkti (maždaug 20 minučių).
  8. 7. Varškę sumaišykite su kondensuotu pienu. Grietinėlę išplakite iki standumo bei atsargiai įmaišykite į varškės masę. Išmaišykite iki vientisos masės.
  9. 8. Želatiną ištirpinkite ant nedidelės ugnies, atvėsinkite bei išmaišykite su kremu.
  10. 9. Paruoštą kremą pilkite ant biskvito bei statykite į šaldytuvą, kol sustings ir paruošite juodųjų serbentų užpilą.
  11. 10. Želatiną, skirtą užpilui, užpilkite 60 mililitrų vandens bei palikite išbrinkti. Serbentus berkite į puodą, įpilkite tris šaukštus vandens. Berkite cukrų bei pavirkite ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilkite pagal savo skonį, nuolatos ragaudamos, kokio saldumo sirupas. Želatiną ištirpinkite ant nedidelės ugnies bei pilkite ją į karštą serbentų sirupą, išmaišykite.
  12. 11. Būtinai atvėsinkite bei užpilkite ant jau sustingusio varškės kremo.
  13. 12. Palikite šaldytuve, kol sustings (idealiausia per visą naktį). Lepinkitės!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau varškės tortų receptų rasite: Varškės tortai.
Varškės tortas su juodaisiais serbentais

Jovita

Dariau šį tortą, tikrai skanus. Darysiu ir vėl...
Atsakyti
Karališkas Tortas Napoleonas
(27)
Šokoladinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis
(2)
Krikštynų tortas "Raffaello"
(10)