1. Iš pradžių sviestą ištirpiname, sausainius sutriname į trupinius bei sumaišome su sviestu. Torto formos dugną su atsegamais kraštais išklojame su kepimo popieriumi, sudedame trupinius bei gerai prispaudžiame prie dugno. Paliekame šaldytuve, kad sustingtų.
2. Tuomet varškę, grietinę, cukrų bei braškes (kelias jų paliekame papuošimui) sutriname elektriniu trintuvu. Želatiną užpilame vandeniu bei paliekame maždaug kelias minutes išbrinkti. Pakaitiname garų vonelėje, kad ištirptų bei paliekame atvėsti. Atvėsusią kruopščiai įmaišome į varškės masę.
Reklama
3. Tada paruoštą masę supilame ant sausainių pagrindo bei padedame tortą į šaldytuvą, kad sustingtų.
4. Po to pirmam žėlė sluoksniui 23 gramus braškių žėlė paruošiame taip, kaip nurodyta ant jų pakelio. Kai žėlė truputį atvės, užpilame ant torto bei paliekame šaldytuve, kad sustingtų. Paskui antram žėlė sluoksniui 23 gramus žėlė paruošiame,, kaip nurodyta ant jų pakelio. Pusę indelio kondensuoto pieno išplakame bei į jį supilame truputį pravėsusią žėlė. Viską užpilame ant torto bei vėl dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
5. Paskui trečią bei ketvirtą sluoksnį darome su citrinos žėlė, taip pat kaip su pirmais sluoksniais. Trečiam sluoksniui - tik žėlė, ketvirtam - žėlė su kondensuotu pienu.
6. Paruošiame likusius 23 gramus braškinės žėlė, paliekame atvėsti. Ant torto išdėliojame supjaustytas braškes bei užpilame žėlė. Paliekame šaldytuve, kad sustingtų. Mėgaujamės!