Biskvitinis maskarponės sūrio tortas su grietinėle

2023-04-17 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Biskvitinis maskarponės sūrio tortas su grietinėle
Ar ir Jums kartais susidaro tokia nuomonė, kad sūrio tortą pagaminti nėra taip sunku, kaip yra sunku išsirinkti kokį gaminti. Man daug kartų iš eilės to paties kartoti nesinori, kad nepabostų, nors ir būna labai skanus. Taip pat dar būna problema, kad vieni šeimos nariai norėtų šokoladinio, kiti su daugiau uogų, kiti gaivesnio, o kiti net mažyčio gabaliuko neragauja, nes desertai ne jiems. Tikrai didžiulė paletė norų pas mane vyrauja. Tad šį kartą pamėginau gaivų biskvitinį maskarponės sūrio tortą su grietinėle. Tikrai skanus ir lengvas. Su vyru prie kavos puodelio suvalgėme net po keletą gabaliukų. Pasiteisino, tad dalinuosi receptu! 

Gaminant buvo naudojama 26 centimetrų skersmens kepimo forma.

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 2
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 100 mililitrų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 100 mililitrų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Sūrio sluoksniui:
    • maskarponės sūris: 190 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 400 gramų
    • citrinos: 1
    • cukrus: 130 gramų
    • želatina: 10 gramų
    • vanduo: 50 mililitrų (želatinai brinkinti)
    Biskvito sulaistymui:
    • vanduo: ~50 mililitrų
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Kiaušinius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės.
  2. 2. Tada supilkite aliejų ir masę gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Įsijokite miltus su kepimo milteliais.
  5. 4. Tešlą supilkite į kepimo formą išklotą su kepimo popieriumi.
  6. 5. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug pusvalandį.
  7. 6. Kremas: Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
  8. 7. Maskarponės sūrį sudėkite į dubenėlį. Ten pat suberkite cukrų, įspauskite citrinos sultis, nutarkuokite žievelę ir gerai išmaišykite.
  9. 8. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai šaukštu įmaišykite į maskarponės masę.
  10. 9. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje. Silpna srovele supilkite į kremo masę ir gerai išmaišykite.
  11. 10. Torto surinkimas: Man pačiai asmeniškai patinka ir labai patogu visus tortus surinkti konditeriniame žiede. Šitaip tortas įgauna daug gražesnę ir taisyklingesnę formą.
  12. 11. Taigi biskvitą dėkite ant padėklo arba tortinės, kurioje patieksite tortą. Jį apjuoskite konditeriniu žiedu. Sulaistykite saldžiarūgščiu skysčiu.
  13. 12. Ant viršaus krėskite maskarponės kremą.
  14. 13. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4-6 valandoms sustingti.
  15. 14. Aš papuošiau šviežiomis uogomis. Galima ir visai nepuošti arba puošti pagal norus ir fantaziją. Skanaus!
  16. 15. Rekomendacija: Daugiau maskarponės sūrio tortų receptų rasite: Maskarponės sūrio tortai.
Biskvitinis maskarponės sūrio tortas su grietinėle

Aistė

Tikrai labai skanus. Ir nesunkiai pasigamino. Ačiū. :)
Atsakyti
Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais
(65)
RAW apelsinų ir kakavos tortas
(1)
Lietinių blynų tortas su varške
(15)