Itališkas kriaušių ir rikotos tortas su grietinėle

2023-09-10 Autorius WorldRecipes.lt

Itališkas kriaušių ir rikotos tortas su grietinėle
Šis itališkas rikotos sūrio tortas su grietinėle ir kriaušėmis - tai 2 nuostabūs sluoksniai riešutinio biskvito, pertepti rikotos kremu, o ant viršaus- kriaušių skiltelės užlietos žele. Deja, pjūvio nuotraukos nepadariau, nes kai pjaustėme tortą namuose buvo daug užsukusių svečių ir visiškai neturėjau laiko fotosesijai. Bet galiu Jus patikinti, kad šis pyragas yra vertas pačių didžiausių pagyrų ir pasigaminimo jau šiandien! :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 24 centimetrų tortas.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušinių: 6
    • miltų: 100 gramų
    • maltų lazdyno riešutų: 275 gramų
    • cukraus: 200 gramų
    • sviesto: 75 gramų
    Įdarui:
    • rikotos: 500 gramų
    • 35% riebumo grietinėlės: 125 gramų
    • cukraus: 325 gramų (+200 gramų sirupui)
    • kriaušių: 350 gramų
    • želatino: 30 gramų
    • kriaušių brendžio: 4,5 valgomojo šaukšto
    • romo: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tešlai išplakite kiaušinius su 225 gramais cukraus, įmaišykite maltus riešutus, miltus ir ištirpintą sviestą.
  2. 2. Imkite dvi kepimo formas, išklokite su kepimo popieriumi ir supilkite po lygiai tešlą.
  3. Reklama
  4. 3. Kepkite pagrindus 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 35 minutes.
  5. 4. Tada paruoškite sirupą: 300 mililitrų vandens pavirkite su 200 gramais cukraus, įpilkite po 3 šaukštus romo ir kriaušių brendžio ir dar maždaug 5 minutes pavirkite.
  6. 5. Želatiną užmerkite mažame kiekyje vandens 10 minučių.
  7. 6. Kremui sumaišykite rikotą su cukrumi. Į
  8. 7. maišykite išplaktą grietinėlę.
  9. 8. Nulupkite ir plokštelėmis supjaustykite kriaušes, sudėkite į puodą, užpilkite 100 gramų cukraus ir 5 minutes patroškinkite.
  10. 9. Nukelkite nuo kaitros, paskaninkite 1,5 šaukšto brendžio ir supilkite paruoštą sirupą bei išbrinkintą želatiną (jei per daug skysčio išsiskyrė, kol troškinome kriaušes, nupilkite perteklių).
  11. 10. Maišykite, kol želatina ištirps ir palikite atvėsti (statykite į šaldytuvą, kol sutirštės).
  12. 11. Vieną biskvitą užpilkite puse rikotos kremo, uždėkite antrą biskvitą ir supilkite likusį kremą.
  13. 12. Ant viršaus supilkite pradedančią stingti kriaušių želė ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai.
  14. 13. Pjaustykite ir skanaukite!
Tortas "Vyšnių korys"
(7)
Jogurtinis tortas su vaisiais
(32)
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius" - norisi dar ir dar!
(12)
Špinatų tortas su pertepimu ir glajumi pagal Beatą
(8)