Darbo gaminant šį tortą yra tikrai nemažai, bet ir pieniškus trupinius, ir biskvitą galite išsikepti anksčiau, tuomet jau ne taip baisiai viskas atrodys. Tortas gaunasi labai "rimtas", ryškiai karamelinio skonio. Labai didelis konkurentas mūsų taip pamėgstam karameliniam-šokoladiniam tortui.
1. Kepkite biskvitą: Minkštą sviestą su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išplakite iki purumo. Paskui sudėkite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakdamos. Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų, kol jų apimtis padidės (maždaug 10 minučių).
2. Toliau plakdamos minimaliu greičiu supilkite kefyrą bei aliejų. Padidinkite greitį ir dar plakite maždaug 5 minutes, kad masės padidėtų. Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais bei druska.
Reklama
3. Persijokite ir sausą mišinį suberkite į plakinį. Šluostele viską išmaišykite kol ingridientai susijungs. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi bei paskirstykite joje vieną dalį tešlos (paskui arba kartu, jei turime vienodas formas, iškepkite ir antrą dalį tešlos).
4. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Ar biskvitas jau iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku arba lengvai paspauskite biskvitą pirštu, jei jis atgauna formą – biskvitas jau iškepė, jeigu ne – kepkite dar kelias minutes. Atvėsusius biskvitus perpjaukite į 2 dalis, šitaip gausite 4 vnt.
5. Ruoškite kremą: Minkštą sviestą kartu su kambario temperatūros virtu kondensuotu pienu bei druska išplakite iki purumo (maždaug 8 minutes).
6. Ruoškite pieniškus trupinius: Sumaišykite 40 gramų pieno miltelių, miltus, krakmolą, druską ir cukrų. Įpilkite sviestą bei maišykite kol susiformuos trupiniai.
7. Paskirstykite trupinius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos bei dėkite į iki 120 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 20 minučių, kol trupiniai taps auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės bei palikite atvėsti.
8. Atvėsusius trupinius suberkite į dubenį, įberkite 20 gramų pieno miltelių ir išmaišykite. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą bei supilkite jį ant trupinių. Maišykite kas 5 minutes kol šokoladas atvės bei susiformuos vidutinio dydžio trupiniai (maždaug pupų dydžio).
9. Pieniški trupiniai sandariai uždaryti gali gulėti vieną mėnesį šaldytuve arba porą mėnesių šaldiklyje.
10. Surinkite tortą: Į tortinę sudėkite pirmą biskvito lakštą. Jį sulaistykite ir aptepkite virtu kondensuotu pienu.
11. Pabarstykite pieniškais trupiniais Ant jų dėkite trečdalį paruošto kremo. Paskui dėkite antą biskvito lakštą, jį taip pat sulaistykite, aptepkite virtu kondensuotu pienu, pabarstykite trupiniais ir sudėkite ant jo dar trečdalį kremo.
12. Paskui dėkite trečią biskvito lakštą, jį taip pat sulaistykite, aptepkite virtu kondensuotu pienu, pabarstykite trupiniais bei sudėkite ant jo dar trečdalį kremo. Ant viršaus sudėkite likusį sulaistytą biskvito lakštą.
13. Jeigu norisi į kiekvieną sluoksnį sudėkite ketvirtdalį kremo, tuomet jo liks papuošimui. Tortą puoškiet pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!
14. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.