Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais

2018-06-27 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais
Kartas nuo karto tai, kas tikrai labai skanu ir gražu užgimsta visiškai spontaniškai... Šitaip nutiko su šiuo šokoladiniu tortu. Visiškai nesiruošiau tokio torto kepti, apskritai tą vakarą nesiruošiau nieko daugiau gaminti. Jau ruošiausi eiti ilsėtis, bet mano smalsumas nugalėjo.

Vienai mano draugei vis nesisekė šokoladinio karamelinio torto biskvito kepimas. Savo galvoje iškėliau daug teorijų kodėl, mėginau patikslinti receptą, o galiausiai pasiraitojau rankoves, ėmiausi darbo ir pati iškepiau biskvitą. Pasitikrinau. Viskas pavyko tikrai daug geriau nei pati norėjau ar tikėjausi. O kai biskvitai buvo iškepti, kas beliko - tik sutepti naują tortą! 

Nors šokoladinis karamelinis tortas yra vienas populiariausių mūsų puslapio receptų, man jis asmeniškai kiek saldus ir nėra pats mėgstamiausias! O taip. Bet sulaukiau jis tikrai labai daug pagyrų. Tad šį kartą kremą pasistengiau patobulinti pagal savo skonį. Gavosi tikrai fantastiškas tortas! Galvojau kiek pasikuklinti ir neklijuoti jam "Tobulas" etiketės, bet tiesiog kitaip nepavyksta! Man jis itin skanus. Nėra per saldus, šokoladinis (!), su karamele ir lazdynų riešutais. Minkštas, drėgnas. Sukurtas mano skoniui ir natūrai. Tai nesikuklinu ir sakau - šis tortas tobulas.

Patarimai, pastebėjimai. Kas labai svarbu biskvito kepime? Persijoti miltus bei kitus sausus produktus. Galite persijoti net kelis kartus (aš pati sijojau porą kartų). Labai svarbu gerai išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo, o paskui po kiekvieno kiaušinio viską gerai išplakti. Reiktų plakti mikseriu išvis maždaug 5 minutes. Po to pakaitomis beriame miltų ir pieno/kavos mišinius. Maišome viską atsargiai mentele (nebe mikseriu).

Aš gamindama naudojau kreminį sūrį, bet čia puikiai tinka ir maskarponė. Aš pati asmeniškai labiau mėgstu kreminį sūrį ir jo visad turiu savo šaldytuve, tad būtent jį ir naudojau.

Sudėtingumas. Reikia šiek tiek pasistengti, kad pagaminti, bet tikrai pavyksta.

Mūsų šeimos recepto ir skonio vertinimas. 10/10. Tobulas, būtinai kartosime ir ateityje.. 

Gaminant buvo naudojama 20 centimetrų torto forma.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitams:
    • minkštas sviestas: 180 gramų
    • cukrus: 330 gramų
    • kiaušiniai: 3 (vidutinio dydžio)
    • miltai: 300 gramų
    • kakava: 60 gramų
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    • paruošta stipri kava: 3 šaukštų (kavos granulės, ištirpintos karštame vandenyje)
    • pienas: 250 mililitrų
    Kremui:
    • kreminis sūris: 400 gramų (pvz.: "Philadelphia")
    • grietinėlė: 300 mililitrų (bent 35% riebumo)
    • karamelė: 200 gramų (pvz.: "Rududu")
    • kapoti lazdynų riešutai: 100 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    Papuošimui:
    • šokoladinis glajus (100 g pieniško šokolado, 30 g sviesto, 30 ml pieno)
    • lazdynų riešutai: saujelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską sumaišome tarpusavyje bei persijojame kelis kartus. Pieną sumaišome su paruošta kava. Sviestą bei cukrų išplakite iki baltumo.
  2. 2. Tada po vieną mušame kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakame. Išvis plakame ne mažiau kaip 5 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į sviesto ir cukraus masę pakaitomis mažomis dalimis įmaišome pieną bei miltus.
  5. 4. Po to orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros.
  6. 5. Pilame tešlą į dvi 20 centimetrų skersmens formas, išklotas su kepimo popieriumi.
  7. 6. Kepame maždaug 30-35 minutes (biskvitas jau iškepęs, jei į jo centrą įsmeigtas medinis pagaliuką lieka sausas bei švarus).
  8. 7. Iškeptą biskvitą atvėsiname, nupjauname viršų, kiekvieną biskvitą perpjauname į dvi dalis.
  9. 8. Tada lazdynų riešutus stambiai susmulkiname. Kreminį sūrį sumaišome su karamele, vanile bei riešutais.
  10. 9. Grietinėlę išplakame iki standumo bei palengva įmaišome į kremą.
  11. 10. Paskui surenkame tortą. Dedame vieną biskvitą į torto formą, užtepame kremo, dedame kitą biskvitą bei kartojame, kol visi biskvitai bus sutepti. Viršuje privalo būti biskvitas.
  12. 11. Dedame tortą į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms, o idealiausia visai nakčiai.
  13. 12. Šokoladinį glajų ruošiame taip: ištirpiname viską dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišome, leidžiame šiek tiek atvėsti bei sutirštėti.
  14. 13. Puošiame tortą šokoladiniu glajumi bei susmulkintais lazdynų riešutais. Skanaujame!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių tortų receptų rasite: Šokoladiniai tortai.


Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais
Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais
Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais

Agata

Neapsakomai skanus. Tirpstantis burnoje ir nors šiltėjantis pavasaris gundo atsisakyti tokio gėrio, patikėkite negalėsite, norėsis kartoti:))) Kas mėgstate gaminti tortus, rekomenduoju!!!! P.s. kolegės nepatikėjo, kad gaminau pati. Sakė, per skanus:))))
Atsakyti
Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais

Gintarė

Labai skanus tortas. Dariau su ekologiška kakavos mase. Puikaus skonio, draugės prašė recepto. :)
Atsakyti

Rugilė

Torčiukas tobulas ir nepersaldus, tirpstantis burnoje, o biskvitas tai pasaka
Atsakyti
Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais
Šokolado ir citrusinių vaisių tortas
(3)
KIT KAT tortas
(2)
Špinatų tortas su pertepimu ir glajumi pagal Beatą
(8)
Veganiškas šokoladinis tortas su lengvai šokoladiniu kremu
(5)