1. Iš pradžių sausainius susmulkinkite iki trupinių.
2. Patarimas: Video galite matyti kaip aš laužau sausainius įvairiems tortams, desertams ir pyragams. Šiuo būdu galima juos sutraiškyti kur kas greičiau iki norimo dydžio - paliekant sausainių gabaliukų arba visai iki trupinių (priklausomai ką gaminu).
Reklama
3. Suberkite cinamoną, supilkite išlydytą sviestą bei viską gerai išmaišykite, rankomis sugniaužykite, kol visi trupiniai taps drėgni.
4. Tuomet torto formą išklokite paruošta trupinių mase, viską gerai supresuokite, suspauskite (butelio apačia idealiai tam pasitarnavo), dėkite į šaldiklį.
5. Tuo tarpu gaminkite kremą. Nutarkuokite 2 apelsinų žieveles, išspauskite sultis. Į sultis suberkite želatiną, palikite brinkti. Į dubenį supilkite grietinėlę bei cukrų, plakite iki standumo.
6. Suberkite cinamoną, vanilinį cukrų, aguonas ir žieveles, pilkite jogurtą bei lengvai permaišykite. Ragaukite, ar nieko netrūksta.
7. Ant mažos ugnies ištirpinkite želatiną, pravėsusią palengva maišydamos supilkite į kremo masę. Ant sausainių pagrindo supilkite kremą, dėkite į šaldytuvą.
8. Kai kremas taps tvirtas ant viršaus supilkite paruoštą želė. Aš pati gaminau iš vakaro, tortą visai nakčiai palikau šaldytuve (rekomenduoju taip daryti ir Jums). Skanaukite!
9. Rekomendacija: Daugiau apelsininių tortų receptų rasite: Apelsininiai tortai.