Sodrus kavos tortas

2018-03-13 Autorius Nekenčiu virtuvės

Sodrus kavos tortas
Šis kavos tortas yra tikrai karališkas. Jo skonis man asmeniškai pranoksta daugelio tortų skonį. Daug nepasakosiu, tik pasakysiu, kad pasigaminkit ir pasilepinkit kuo greičiau. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitams:
    • sviestas: 250 gramų
    • cukrus: 440 gramų
    • kiaušiniai: 4 (dideli)
    • miltai: 400 gramų
    • kakava: 80 gramų
    • kepimo milteliai: 2,5 arbatinių šaukštelių
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • tirpi kava ištirpinta 3 valgomuosiuose šauktuose vandens: 4 valgomųjų šaukštų (arba 60 mililitrų kavos sirupo)
    • pienas: 350 mililitrų
    • vanilė (cukrus ar ekstraktas)
    Sirupui:
    • paruošta stipri tikra kava: 300 mililitrų (~3 arbatinių šaukštelių užpilamos kavos)
    • cukrus: 150 gramų
    • brendis: 50-100 mililitrų
    Kremui:
    • maskarponė: 500 gramų
    • karamelė: 1 indelio (400 mililitrų)
    • kavos likeris: 2 valgomųjų šaukštų (arba brendis)
    Papuošimui:
    • juodas šokoladas: 50 gramų (pakeičiau pienišku)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitai: Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi iki baltumo.
  2. 2. Tada mušame po vieną kiaušinį (geriau kambario temperatūros) bei vis gerai išplakame. Miltus, kakavą, kepimo miltelius bei druską sumaišome ir kelis kartus persijojame.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet pusę miltų po truputį šaukštu įmaišome į sviesto-cukraus-kiaušinių masę.
  5. 4. Ištirpintą kavą supilame į pieną, ten pat dedame ir vanilę. Šitą mišinį po truputį įmaišome į tešlą. Po to po truputį baigiame sudėti miltus.
  6. 5. Tešlą paskirstome į dvi vienodo dydžio kepimo formas, išklotas su kepimo popieriumi (galite iškloti tik dugną, o šonus ištepti riebalais).
  7. 6. Kepame maždaug 40-50 minučių iki 160-170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (aš pati viską dariau iš pusės normos, biskvitą vienu kartu kepiau 16 centimetrų skersmens tortinėje maždaug 80 minučių). Patikriname mediniu iešmeliu - įbedus bei ištraukus jis turi išlikti sausas.
  8. 7. Paliekame visiškai atvėsti.
  9. 8. Sirupas: Nukoštą kavą (puikiai tiktų - iš aparato) pilame į nedidelį puodą, įmaišome cukrų bei verdame ant silpnos ugnies maždaug 15-20 minučių, kol perpus sumažėja bei kiek sutirštėja (pravėsus gaunasi ganėtinai tirštas sirupėlis).
  10. 9. Supilame brendį bei nukaičiame, nebeviriname.
  11. 10. Kremas: Kambario temperatūros maskarponę bei karamelę sudedame į dubenį, pilame porą šaukštų kavos likerio (arba brendžio) bei gerai išsukame iki vientiso kremo.
  12. 11. Biskvitus perpjauname - išvis gaunasi 4. Vieną talpiname į tortinę, jį konditeriniu teptuku ištepame išsivirtu kavos sirupu, paskirstome 2-3 šaukštus kremo (truputį pasiliekame šonams), krauname kitą biskvitą ir taip toliau
  13. 12. Ant viršaus užbarstome sutarkuoto šokolado.
  14. 13. Leidžiame susistovėti bent keletą valandų (arba per visą naktį). Skanaujame!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau kavos tortų receptų rasite: Kavos tortai.
Sodrus kavos tortas

Eglė

Sveiki, kokio dydzio formas naudojote?
Atsakyti

Lina

Sprogo šis tortas akimirksniu. Svečiams ir mūsų šeimai labai patiko
Atsakyti
Tėčio gimtadienio tortas arba Šokoladinis tortas su traškiu "praline" sluoksniu
(5)