Tortas "Puriena" su maskarponės sūrio-grietinėlės kremu ir spanguolėmis

2024-01-10 Autorius WorldRecipes.lt

Tortas "Puriena" su maskarponės sūrio-grietinėlės kremu ir spanguolėmis
Noriu pasidalinti tikrai fantastišku atradimu, kurio seniau negamindavau, tortu "Puriena" su maskarponės ir grietinėlės kremu. Be galo patikau. Gaminau jau tris kartus ir visus kartus puikiai pavyko. Labai rekomenduoju išmėginti ir Jums, jis vertas visų didžiausių pagyrų!

Grietinėlę naudoju perpus "single" ir "double". Vietoje citrinos rūgšties šį kartą dėjau pusę vienos citrinos sulčių. Tepant tortą, iš pradžių atrodė, kad kremo yra palyginus nedaug, bet jau pjaustant ir ragaujant jo pasirodė esant vos ne per daug, būčiau laisvai galėjusi dalį atsidėti užtepimui ant viršaus arba šonų. Tortas turėtų patikti nemėgstantiems labai saldžių. 

Gamindama naudojau 22 centimetrų kepimo formą.

Ingredientai

    Biskvitams:
    • miltai: 135 gramų
    • cukrus: 135 gramų
    • šviežiai spaustos apelsinų sultys: 80 gramų (gali būti su minkštimu)
    • kiaušiniai: 3 (dideli)
    • kepimo milteliai: 1 kupino šaukštelio
    • alyvų aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    Kremui:
    • maskarponės sūris: 200 gramų
    • grietinėlė: 400 gramų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • aguonos: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos rūgštis: pagal skonį
    • džiovintos spanguolės: trečdalio stiklinės (1 stiklinė - 250 ml.)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Į dubenį atskiriame kiaušinių trynius (į kitą dubenį sudedame baltymus).
  2. 2. Prie trynių dedame 80 gramų cukraus, supilame apelsinų sultis, išmaišome gerai, kol ištirps cukrus, įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vėl gerai išmaišome, supilame aliejų ir vėl viską gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos ir 55 gramais cukraus išplakdami mikseriu iki visiško standumo, po truputį dedame prie trynių masės ir atsargiai kilnodami, aukštyn žemyn, išmaišome.
  5. 4. Tada į 19 centimetrų formą, įtiesiame kepimo popierių, patepame jį sviestu, supilame masę, įkaitiname gerai orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros bei kepame maždaug 45 minutes. Tikriname mediniu pagaliuku.
  6. 5. Ištraukiame, atvėsiname formoje, supjaustome į tris dalis.
  7. 6. Kremas: Grietinėlę išplakame su cukrumi, citrinos rūgštimi, sudedame sūrį, aguonas, susmulkintas spanguoles, gerai išmaišome.
  8. 7. Biskvitus sulaistome apelsinų sultimis, pertepame kremu, galite užpilti šokoladu, galite ir kitaip puošti, kaip leidžia fantazija.
  9. 8. Padedame šaltai, kad įsigertų kremas. Lepinamės!
Tortas "Puriena" su maskarponės sūrio-grietinėlės kremu ir spanguolėmis
Tortas "Puriena" su maskarponės sūrio-grietinėlės kremu ir spanguolėmis

Saule

O kam reikalingas maskarpones sūris kremą gaminant jis liko nepanaudotas
Atsakyti

World Recipes Lietuva

Saule, kad lyg ir panaudotas "Kremas: Grietinėlę išplakame su cukrumi, citrinos rūgštimi, sudedame sūrį...." :) sudedame sūrį:)

Idemiau

Skaityti reikia

Violeta

Parašyta: sudedame sūrį

Laura

170 laipsniu orkaite cia paprasta ar fan?
Atsakyti
Tortas "Baltoji Svaja"
(6)
Biskvitinis tiramisu tortas
(4)