Medaus tortas su grietinėlės kremu

2020-11-17 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Medaus tortas su grietinėlės kremu
Toks medaus tortas pagamintas ryte tinka valgyti jau tos pačios dienos vakare (bet pastovėjęs ir subrendęs patampa dar skanesnis). Sausus blynelius galite laikyti kad ir visą mėnesį. Blynų kiekis iškart yra nurodytas dviems tokiems tortams. Be to šis tortas tikrai nesunkiai pagaminamas, tuo jis man labai patinka.

Gamindama naudojau 24 centimetrų skersmens kepimo formą.

Ingredientai

    Blynams:
    • kiaušiniai: 3
    • medus: 3 didelių šaukštų
    • sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 1 stiklinės
    • soda: 3 mažų šaukštelių
    • miltai: 5 stiklinių
    Kremas vienam 24 centimetrų skersmens tortukui:
    • 36% riebumo grietinėlė: 800 mililitrų (atšaldyta)
    • cukrus: 150 gramų
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Gaminama yra ant puodo su garais. Į didoką dubenį įdedame visus nurodytus ingredientus išskyrus sodą, dubenėlį statome ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišome. Bešildamas sviestas savaime po truputėlį ištirpsta. Pamaišyti reikia dažnokai, kad nesutrauktų kiaušinių.
  2. 2. Kai jau masė gerokai įkaista, (ji neturi užvirti tik stipriai įkaisti, pirštą joje įkišus bus tikrai sunku išlaikyti), supilame nugesintą sodą ir gerai išmaišome, kad suputotų.
  3. 3. Nukeliame dubenį nuo garų ir supilame miltus, gerai išmaišome dubenyje.
  4. 4. Kai jau bus sunkoka maišyti, išverčiame tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio ir suminkome. Ji privalo nelipti prie rankų ir būti suminkyta į gabalą, kuris padėjus neturi subliukšti.
  5. 5. Tada jau kočiojami blynai. Iš šios normos gausis didelis tortas, taigi galima daryti ir du vidutinio dydžio. Gausis išvis 10 blynų, ir dar man išėjo gėlytės torto papuošimui.
  6. 6. Tuomet į grietinėlę sudedame cukrų bei citrinos žievelę. Plakame elektriniu mikseriu. Plakame tol, kol mikserio šluotelė masę tiesiog pradės tarsi pjauti, o sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė šitaip ir stovi tarsi bokštas net nepajuda iš vietos, apvertus indą grietinėlė net nebando išbėgti.
  7. 7. Po to išplaktą grietinėlę tepame ant blyno ir ilgu peiliu išlyginame.
  8. 8. Dedame kitą blyną ir vėl tepame grietinėlę. Šitaip sutepame visus blynus, išskyrus viršutinio viršų.
  9. 9. Abiem delnais iš viršaus drąsiai paspaudžiame visą tortą, kad kremas šiek tiek išlįstų.
  10. 10. Tuo kremu peilio pagalba aptepame šonus. Jei šio kremo per mažai, pasiimame iš indo kuriame plakėte.
  11. 11. Dabar galima aptepti ir viršų, papuošti trupinukais, kuriuos prieš tai pasidarėte iš vieno blyno. Apklijuojame sausainiais. Statome į šaldytuvą, kol sustings. Lepinamės! ;)
Cukinijų ir riešutų tortas
(1)
Tortas "Paukščių pienas" pagal Jolantą
(6)