Šlapias kavos tortas Juodasis princas su kondensuotu pienu

2024-01-14 Autorius WorldRecipes.lt

Šlapias kavos tortas Juodasis princas su kondensuotu pienu
Kaip pagaminti tortą juodasis miškas jau pasakojau. O dabar šlapias kavos tortas Juodasis princas su kondensuotu pienu. Kokių dar "juodųjų" tortų žinote? Labai noriu juos išmėginti. :)

O dabar apie šį pyragą. Biskvito kvapas gaunasi sodrus, o pats tortas "šlapias", o vien jo pavadinimas tiesiog "kvepia" klasika. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti, nes skonis tiesiog pasakiškas. Tad imam ir gaminam jau dabar! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 400 gramų
    • miltai: 270 gramų
    • kakava: 60 gramų
    • soda: 2 arbatinių šaukštelių
    • actas: 2 arbatinių šaukštelių (sodos "nugesinimui)
    • grietinė: 400 gramų (naudojau 30% riebumo)
    • riešutai: 75 gramų (naudojau žemės riešutus)
    Kremui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius gerai išplakame su cukrumi, kol cukrus ištirps, o kiaušinių masė padidės.
  2. 2. Tada atskirame inde sumaišome grietinę bei kakavą.
  3. Reklama
  4. 3. Riešutus susmulkiname.
  5. 4. Grietinės masę supilame į išplaktus kiaušinius, suberiame miltus, supilame sodą "užgesintą" su actu, suberiame susmulkintus riešutus.
  6. 5. Viską gerai išmaišome.
  7. 6. Gautą tešlą padaliname į dvi lygias dalis.
  8. 7. Tuomet 26 centimetrų skersmens formą išklojame kepimo popieriumi bei ištepame riebalais.
  9. 8. Supilame vieną dalį į kepimo formą bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
  10. 9. Tą patį padarome ir su antra dalimi tešlos. Patikrinti ar iškepęs biskvitas galima su mediniu iešmeliu, jeigu jį ištraukus jis bus švarus, galima traukti iš orkaitės, nes jau iškepė. Iškeptus biskvitus perpjauname į 2 dalis, kad turėtume 4 biskvito lakštus.
  11. 10. Po to kremui išplakame kambario temperatūros sviestą su kambario temperatūros "Rududu".
  12. 11. Lėtai įplakame paruoštą bei perkoštą stiprią juodą kavą.
  13. 12. Atvėsusius biskvito lakštus pertepame paruoštu kremu, naudodamos torto formos bortelius. Prieš tepdamos kremu, sulaistome juos cukraus ir vandens sirupu.
  14. 13. Dedame tortą į šaldytuvą kelioms valandoms arba visai nakčiai.
  15. 14. Kai jau tortas sustingsta nuimame bortelius bei puošiame pagal savo norus ir fantaziją. Lepinamės!
Šlapias kavos tortas Juodasis princas su kondensuotu pienu

Ilona

Biskvitas superinis 👌, tik 10min kepimo tikrai jam nepakanka, man kepe 25min su ventiliatorium180-185C visad naudoju papildoma termometra tai temp tikrai tokia. As naudojau karamelini surio krema su riesutais, nes originalaus recepto biskvitai nrpatiko, tai sitie tikrai puikiai tiko.
Atsakyti
Tinginio tortas su varške
(86)