Biskvitinis - jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis

2024-04-05 Autorius Kviečiu į virtuvę

Biskvitinis - jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
Toks jogurtinis tortas su konservuotais persikais ir braškėmis buvo mano šeimos Velykinis tortas. Kai tik pamačiau internete šio torto receptą, iškart supratau, kad tikrai Velykoms jį gaminsiu ir aš, nes atrodė labai skaniai. Mano visa šeima itin mėgsta tokius gaivius, lengvus, jogurtinius tortus su uogomis arba želė. Šis buvo ne išimtis. Visą suvalgėme dar tą pačią dieną, kai tik buvo patiektas. O tai jau didžiulis pagyrimas.

Gamindama naudojau 20 centimetrų skersmens formą.

Beje, neseniai rodžiau dar vieną braškių pyragą su maskarpone ir varške, kuris taip pat yra nuostabus ir vertas Jūsų dėmesio. Labai rekomenduoju pasigaminti!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 130 gramų (0,5 stiklinės; 1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • miltai: 100 gramų (trijų ketvirtadalių stiklinės)
    • šiltas vanduo: 8 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 2 žiupsnių
    Kremui:
    • 35% riebumo grietinėlė: 400 mililitrų (1,75 stiklinės)
    • persikų skonio jogurtas: 300 mililitrų (1,25 stiklinės)
    • konservuoti persikai: 1 mažos skardinės
    • braškės: 1 saujos (~120-150 gramų)
    • cukrus: 6 valgomųjų šaukštų
    • želatina: 20 gramų
    • vanduo: 60 mililitrų (ketvirtadalio stiklinės; želatinai brinkinti)
    Sirupui:
    • sirupas likęs nuo konservuotų persikų
    • šiltas vanduo: 1 stiklinės
    • cukrus: 4-5 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    Papuošimui:
    • 35% riebumo grietinėlė: 160 mililitrų (dviejų trečdalių stiklinės)
    • cukraus pudra: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstraktas: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)
    • braškės: pagal poreikį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kepkite biskvitą: Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  2. 2. Kiaušinių trynius sudėkite į dubenį, suberkite cukrų ir plakite mikseriu.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet supilkite vandenį ir plakite maždaug 3 minutes, kol masė padvigubėja.
  5. 4. Kitame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos, kol baltymai pasidarys standūs.
  6. 5. Kitame dubenyje miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais ir žiupsniu druskos. Įsijokite miltus į trynių masę.
  7. 6. Paskui atsargiai ir lėtai įmaišykite baltymus.
  8. 7. Tuomet 2 kepimo formų šonus ištepkite sviestu, ant dugno tieskite kepimo popierių.
  9. 8. Tešlą pilkite į kepimo formas, išlyginkite paviršių.
  10. 9. Kepkite gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-22 minutes. Ar jau iškepęs biskvitas - patikrinkite mediniu pagaliuku.
  11. 10. Atvėsinkite. Kiekvieną iškeptą biskvitą perpjaukite perpus, gausite 4 biskvitus.
  12. 11. Gaminkite sirupą: Visus sirupo ingredientus sumaišykite viename indelyje ir atidėkite į šalį. Sirupo saldumą reguliuojame pagal asmeninį skonį.
  13. 12. Gaminkite kremą: Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
  14. 13. Jogurtą sumaišykite su cukrumi ir palikite kambario temperatūroje pastovėti.
  15. 14. Šaltą grietinėlę plakite mikseriu, kol ši taps tiršta bei gražiai išsiplaks.
  16. 15. Tada želatiną ištirpinkite garų vonelėje, šiek tiek atvėsinkite ir silpna srovele supilkite į jogurto masę. Gerai išmaišykite. Ten pat sudėkite grietinėlę ir dar kartą gerai išmaišykite.
  17. 16. Tuomet persikus ir braškes supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  18. 17. Torto sluoksniavimas: Dėkite pirmą biskvitą, apšlakstykite sirupu (sirupo nepagailime, bet apšlakstome atsargiai, kad nebėgtų per biskvito kraštus).
  19. 18. Tepkite kremo, išdėliokite braškių ir persikų gabaliukus, uždėkite antrą biskvitą, sulaistykite sirupu, tepkite kremo ir išdėliokite vėl vaisių.
  20. 19. Dėkite trečią biskvitą, sulaistykite sirupu, tepkite kremą, išdėliokite likusius vaisius, ir uždėkite paskutinį biskvitą, jį sulaistykite sirupu (sirupo gali ir atlikti) ir tepkite likusiu kremu.
  21. 20. Tortą dėkite į šaldytuvą ir palikite mažiausiai 4 valandoms stingti.
  22. 21. Torto papuošimas: Išplakite grietinėlę su cukraus pudra bei vanilės ekstraktu.
  23. 22. Tortą išimkite iš formos, dekoruokite grietinėle ir braškėmis.
  24. 23. Pjaustykite ir skanaukite!
Biskvitinis - jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
Sodrus kavos tortas
(13)
Tortas "Raffaello svajonė" - jis TO-BU-LAS!
(13)
Biskvitinis keptas tortas Oreo
(19)
Moliūginis sūrio tortas su maskarpone ir kremine varške
(4)
Nekeptas tiramisu tortas su maskarponės kremu
(1)