Tortas "Raffaello svajonė" - jis TO-BU-LAS!

2019-11-12 Autorius WorldRecipes.lt

Tortas "Raffaello svajonė" - jis TO-BU-LAS!
Na nerealiai gardus man šitas Raffaello tortas. Vertas tik didžiausių ir nuostabiausių pagyrų, net nežinau ką daugiau pridurti. Bėgam gaminti ir lepintis!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitams:
    • kiaušiniai: 5 (dideli)
    • cukrus: 230 gramų
    • vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 65 gramų
    • miltai: 230 gramų
    • kepimo milteliai: 20 gramų
    Kremui:
    • kondensuotas pienas: 1 indelio (385 gramų)
    • sviestas: 180 gramų (82% riebumo)
    • grietinėlė: 450 gramų (36% arba bent 35%)
    • grietinėlės standiklis: 2 pakelių
    • kokoso drožlės: 50 gramų
    Biskvitų sulaistymui:
    • vanduo: 200 gramų
    • citrinos sultys: iš 2 vnt.
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    Torto papuošimui: 
    • skrudinti migdolai (be žievelės)
    • kokoso drožlės
    • baltas šokoladas: 350 gramų
    • grietinėlė: 125 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitai: Kiaušinius išplakame su cukrumi bei vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (maždaug 5 minutes).
  2. 2. Toliau plakdamos, silpna srovele supilame aliejų, maždaug 60 sekundžių paplakame.
  3. Reklama
  4. 3. Sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišome nuo dugno link viršaus, kol masė tampa gražiai vientisa.
  5. 4. Gautą masę supilame į 23 centimetrų skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
  6. 5. Atvėsiname ir perpjauname į keturias dalis - gausime 4 plonus torto biskvitus.
  7. 6. Kremas: Grietinėlę šiek tiek paplakame, supilame grietinėlės standiklį ir išplakame iki standumo. Padedame į šaldytuvą.
  8. 7. Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu (šiuos ingredientus geriausia per visą naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje).
  9. 8. Supilame kokoso drožles, gerai išmaišome. Paruoštą masę maždaug 30 minučių padedame į šaldytuvą.
  10. 9. Po 30 minučių sviestinį kremą sudedame į grietinėlę ir šias mases išplakame iki vientisos konsistencijos.
  11. 10. Biskvitus sulaistome sumaišiusios vandenį su citrinų sultimis bei cukrumi.
  12. 11. Glajus: Užviriname grietinėlę, nuimame nuo ugnies, sudedame šokoladą, maišome kol ištirps, palaikome šaldytuve kol pravės ir užtepame ant torto. Lepinamės!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Tortas "Raffaello svajonė" - jis TO-BU-LAS!
Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas
(4)
Nekeptas varškės tortas su uogomis
(2)
Špinatų tortas su pertepimu ir glajumi pagal Beatą
(8)